039476 - Volt, Algemeen, Kunstwerken, Monument, Voltvonk. Ter vervanging van het reliëf in de zijgevel van het voormalige hoofdkantoor aan de Groenstraat, werd op het gazon tussen de hallen NA en ND op complex Noord op 27 maart 1980 een nieuw beeld onthuld. De benaming van het beeld was "Voltvonk". Het is een ontwerp van de kunstenaar Paul Vincken verbonden aan het Keramisch Kollektief in Beersel ( noord Limburg ). Het Keramisch Kollektief is een groep kunstenaars die verbonden zijn aan de Kleiwarenindustrie St. Joris aldaar. Het beeld is inmiddels geheel gerestaureerd en opnieuw opgebouwd op het Transvaalplein door de Tilburgse kunstenaar Charles Vergouwen. De locatie ligt dicht bij de plek waar Volt in 1909 begonnen is. Op woensdag 30 oktober 2002 is de Voltvonk opnieuw onthuld door Burgemeester Stekelenburg en tegelijkertijd overgedragen aan de Gemeente Tilburg via een toespraak van de oud directeur van Volt, Ir. A. Hoevenaars. - Foto's & Kaarten

Volt, Algemeen, Kunstwerken, Monument, Voltvonk. Ter vervanging van het reliëf in de zijgevel van het voormalige hoofdkantoor aan de Groenstraat, werd op het gazon tussen de hallen NA en ND op complex Noord op 27 maart 1980 een nieuw beeld onthuld. De benaming van het beeld was "Voltvonk". Het is een ontwerp van de kunstenaar Paul Vincken verbonden aan het Keramisch Kollektief in Beersel ( noord Limburg ). Het Keramisch Kollektief is een groep kunstenaars die verbonden zijn aan de Kleiwarenindustrie St. Joris aldaar. Het beeld is inmiddels geheel gerestaureerd en opnieuw opgebouwd op het Transvaalplein door de Tilburgse kunstenaar Charles Vergouwen. De locatie ligt dicht bij de plek waar Volt in 1909 begonnen is. Op woensdag 30 oktober 2002 is de Voltvonk opnieuw onthuld door Burgemeester Stekelenburg en tegelijkertijd overgedragen aan de Gemeente Tilburg via een toespraak van de oud directeur van Volt, Ir. A. Hoevenaars.

Fotonummer["039476"]
PlaatsTilburg
Straat["Zevenheuvelenweg"]
Datering vanaf1980
FotograafHans Hulshoff, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt, Algemeen, Kunstwerken, Monument, Voltvonk. Ter vervanging van het reliëf in de zijgevel van het voormalige hoofdkantoor aan de Groenstraat, werd op het gazon tussen de hallen NA en ND op complex Noord op 27 maart 1980 een nieuw beeld onthuld. De benaming van het beeld was "Voltvonk". Het is een ontwerp van de kunstenaar Paul Vincken verbonden aan het Keramisch Kollektief in Beersel ( noord Limburg ). Het Keramisch Kollektief is een groep kunstenaars die verbonden zijn aan de Kleiwarenindustrie St. Joris aldaar. Het beeld is inmiddels geheel gerestaureerd en opnieuw opgebouwd op het Transvaalplein door de Tilburgse kunstenaar Charles Vergouwen. De locatie ligt dicht bij de plek waar Volt in 1909 begonnen is. Op woensdag 30 oktober 2002 is de Voltvonk opnieuw onthuld door Burgemeester Stekelenburg en tegelijkertijd overgedragen aan de Gemeente Tilburg via een toespraak van de oud directeur van Volt, Ir. A. Hoevenaars.
Huisnummer25
Datum

039476 - Volt, Algemeen, Kunstwerken, Monument, Voltvonk. Ter vervanging van het reliëf in de zijgevel van het voormalige hoofdkantoor aan de Groenstraat, werd op het gazon tussen de hallen NA en ND op complex Noord op 27 maart 1980 een nieuw beeld onthuld. De benaming van het beeld was "Voltvonk". Het is een ontwerp van de kunstenaar Paul Vincken verbonden aan het Keramisch Kollektief in Beersel ( noord Limburg ). Het Keramisch Kollektief is een groep kunstenaars die verbonden zijn aan de Kleiwarenindustrie St. Joris aldaar. Het beeld is inmiddels geheel gerestaureerd en opnieuw opgebouwd op het Transvaalplein door de  Tilburgse kunstenaar Charles Vergouwen. De locatie ligt dicht bij de plek waar Volt in 1909 begonnen is. Op woensdag 30 oktober 2002 is de Voltvonk opnieuw onthuld door Burgemeester Stekelenburg en tegelijkertijd overgedragen aan de Gemeente Tilburg via een toespraak van de oud directeur van Volt, Ir. A. Hoevenaars.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag