601772 - Fotograaf Piet van der Schoot (1896-1960) maakte dit zelfportret tijdens het stoppen van zijn pijp. De foto werd, samen met andere exemplaren, door Piet ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). De ingezonden fotoreportage had als doel te demonstreren dat men met kunstlicht hetzelfde moooie effect kon verkrijgen als met verspreid daglicht. Redacteur Adriaan Boer, een toonaangevende fotograaf, was zeer enthousiast over de foto´s van Piet. Piet van der Schoot schreef zelf; "Deze foto´s zijn opgenomen met electrisch licht en wel met Argentalampen van Philips, en wel vier stuks van 400 Watt ieder. Verder één lamp voor spotlight van 500 Watt. De afrdukken zijn alle op Palion Portretbruin half mat, wit." - Foto's & Kaarten

Fotograaf Piet van der Schoot (1896-1960) maakte dit zelfportret tijdens het stoppen van zijn pijp. De foto werd, samen met andere exemplaren, door Piet ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). De ingezonden fotoreportage had als doel te demonstreren dat men met kunstlicht hetzelfde moooie effect kon verkrijgen als met verspreid daglicht. Redacteur Adriaan Boer, een toonaangevende fotograaf, was zeer enthousiast over de foto´s van Piet. Piet van der Schoot schreef zelf; "Deze foto´s zijn opgenomen met electrisch licht en wel met Argentalampen van Philips, en wel vier stuks van 400 Watt ieder. Verder één lamp voor spotlight van 500 Watt. De afrdukken zijn alle op Palion Portretbruin half mat, wit."

Fotonummer["601772"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1930
FotograafSchoot, Piet van der, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingFotograaf Piet van der Schoot (1896-1960) maakte dit zelfportret tijdens het stoppen van zijn pijp. De foto werd, samen met andere exemplaren, door Piet ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). De ingezonden fotoreportage had als doel te demonstreren dat men met kunstlicht hetzelfde moooie effect kon verkrijgen als met verspreid daglicht. Redacteur Adriaan Boer, een toonaangevende fotograaf, was zeer enthousiast over de foto´s van Piet. Piet van der Schoot schreef zelf; "Deze foto´s zijn opgenomen met electrisch licht en wel met Argentalampen van Philips, en wel vier stuks van 400 Watt ieder. Verder één lamp voor spotlight van 500 Watt. De afrdukken zijn alle op Palion Portretbruin half mat, wit."
AnnotatieBedrijfsfotografie, 7 maart 1930
Datum

601772 - Fotograaf Piet van der Schoot (1896-1960) maakte dit zelfportret tijdens het stoppen van zijn pijp. De foto werd, samen met andere exemplaren, door Piet ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV).
De ingezonden fotoreportage had als doel te demonstreren dat men met kunstlicht hetzelfde moooie effect kon verkrijgen als met verspreid daglicht. Redacteur Adriaan Boer, een toonaangevende fotograaf, was zeer enthousiast over de foto´s van Piet. 
Piet van der Schoot schreef zelf; "Deze foto´s zijn opgenomen met electrisch licht en wel met Argentalampen van Philips, en wel vier stuks van 400 Watt ieder. Verder één lamp voor spotlight van 500 Watt. De afrdukken zijn alle op Palion Portretbruin half mat, wit."
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag