047682 - Eerste steenlegging voor een nieuw gemeentehuis. Met de hand op de steen burgemeester J.B. Rens, rechts van hem pastoor Peters en de kapelaans Van de Ven en Witlox, dan architect Th Taen Err Toung en uiterst rechts gemeenteveldwachter Kees van Beek. Links van Rens wethouder Adriaan de Brouwer, vervolgens naar links de raadsleden Johannes Arnoldus Appels, Adriaan Schellekens en nog juist achter de eerste steen wethouder P. Vermeulen alias Piet Begrip. Links de tweede persoon voorbij de steigerpaal (gedeeltelijk zichtbaar) raadslid Jan Cornelis van de Berg, rechts van hem raadslid Kees van de Lisdonk en twee plaatsen verder raadslid Henri Vekemans. - Foto's & Kaarten

Eerste steenlegging voor een nieuw gemeentehuis. Met de hand op de steen burgemeester J.B. Rens, rechts van hem pastoor Peters en de kapelaans Van de Ven en Witlox, dan architect Th Taen Err Toung en uiterst rechts gemeenteveldwachter Kees van Beek. Links van Rens wethouder Adriaan de Brouwer, vervolgens naar links de raadsleden Johannes Arnoldus Appels, Adriaan Schellekens en nog juist achter de eerste steen wethouder P. Vermeulen alias Piet Begrip. Links de tweede persoon voorbij de steigerpaal (gedeeltelijk zichtbaar) raadslid Jan Cornelis van de Berg, rechts van hem raadslid Kees van de Lisdonk en twee plaatsen verder raadslid Henri Vekemans.

Fotonummer["047682"]
PlaatsGoirle
Straat["Kerkstraat"]
Datering vanaf30-09-1920
HerkomstCollectie gem. Goirle
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingEerste steenlegging voor een nieuw gemeentehuis. Met de hand op de steen burgemeester J.B. Rens, rechts van hem pastoor Peters en de kapelaans Van de Ven en Witlox, dan architect Th Taen Err Toung en uiterst rechts gemeenteveldwachter Kees van Beek. Links van Rens wethouder Adriaan de Brouwer, vervolgens naar links de raadsleden Johannes Arnoldus Appels, Adriaan Schellekens en nog juist achter de eerste steen wethouder P. Vermeulen alias Piet Begrip. Links de tweede persoon voorbij de steigerpaal (gedeeltelijk zichtbaar) raadslid Jan Cornelis van de Berg, rechts van hem raadslid Kees van de Lisdonk en twee plaatsen verder raadslid Henri Vekemans.
AnnotatieEen eeuw Goirle, 1870-1970, p. 105. Gemeentehuizen, deel II serie "Twee eeuwen Goirle", p. 38-45.
Datum

047682 - Eerste steenlegging voor een nieuw gemeentehuis. Met de hand op de steen burgemeester J.B. Rens, rechts van hem pastoor Peters en de kapelaans Van de Ven en Witlox, dan architect Th Taen Err Toung en uiterst rechts gemeenteveldwachter Kees van Beek. Links van Rens wethouder Adriaan de Brouwer, vervolgens naar links de raadsleden Johannes Arnoldus Appels, Adriaan Schellekens en nog juist achter de eerste steen wethouder P. Vermeulen alias Piet Begrip. Links de tweede persoon voorbij de steigerpaal (gedeeltelijk zichtbaar) raadslid Jan Cornelis van de Berg, rechts van hem raadslid Kees van de Lisdonk en twee plaatsen verder raadslid Henri Vekemans.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag