004084 - Houten kruis met hierop de tekst 'Hier werkte en stierf de eerw. P. Donders' op de plantae Batavia. Dit houten kruis is geplaatst door de Tilburgse fraters William Heerkens, Pharcisio Horsten, Richardo Tuerlings en Cornelis Smits. Het stoffelijk overschot van Peerke Donders rust in de Petrus en Pauluskathedraal te Paramaribo. - Foto's & Kaarten

Houten kruis met hierop de tekst 'Hier werkte en stierf de eerw. P. Donders' op de plantae Batavia. Dit houten kruis is geplaatst door de Tilburgse fraters William Heerkens, Pharcisio Horsten, Richardo Tuerlings en Cornelis Smits. Het stoffelijk overschot van Peerke Donders rust in de Petrus en Pauluskathedraal te Paramaribo.

Fotonummer["004084"]
PlaatsSuriname
Datering vanaf11-10-1933
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHouten kruis met hierop de tekst 'Hier werkte en stierf de eerw. P. Donders' op de plantae Batavia. Dit houten kruis is geplaatst door de Tilburgse fraters William Heerkens, Pharcisio Horsten, Richardo Tuerlings en Cornelis Smits. Het stoffelijk overschot van Peerke Donders rust in de Petrus en Pauluskathedraal te Paramaribo.
AnnotatiePaul Spapens, Peerke Donders, een Tilburger van deze tijd. Weverszoon uit de negentiende eeuw boegbeeld van multicultureel Tilburg (Tilburg 2003)
Datum

004084 - Houten kruis met hierop de tekst 'Hier werkte en stierf de eerw. P. Donders' op de plantae Batavia. Dit houten kruis is geplaatst door de Tilburgse fraters William Heerkens, Pharcisio Horsten, Richardo Tuerlings en Cornelis Smits. Het stoffelijk overschot van Peerke Donders rust in de Petrus en Pauluskathedraal te Paramaribo.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag