038635 - Volt.Zuid. Gebouwen. In 1961 kwam bij Volt Zuid een nieuw, modern oliegestookt ketelhuis gereed. Daardoor kon de 45 meter hoge fabrieksschoorsteen van de uit 1928 daterende kolengestookte ketels worden gesloopt. Het werk werd uitgevoerd door schoorsteenbouwbedrijf Het Zuiden te Tilburg. De schoorsteen moest letterlijk steen voor steen worden afgebroken. In verband met de dichte bebouwing was het niet mogelijk hem te laten vallen. - Foto's & Kaarten

Volt.Zuid. Gebouwen. In 1961 kwam bij Volt Zuid een nieuw, modern oliegestookt ketelhuis gereed. Daardoor kon de 45 meter hoge fabrieksschoorsteen van de uit 1928 daterende kolengestookte ketels worden gesloopt. Het werk werd uitgevoerd door schoorsteenbouwbedrijf Het Zuiden te Tilburg. De schoorsteen moest letterlijk steen voor steen worden afgebroken. In verband met de dichte bebouwing was het niet mogelijk hem te laten vallen.

Fotonummer["038635"]
PlaatsTilburg
Straat["Groenstraat"]
Datering vanaf1961
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt.Zuid. Gebouwen. In 1961 kwam bij Volt Zuid een nieuw, modern oliegestookt ketelhuis gereed. Daardoor kon de 45 meter hoge fabrieksschoorsteen van de uit 1928 daterende kolengestookte ketels worden gesloopt. Het werk werd uitgevoerd door schoorsteenbouwbedrijf Het Zuiden te Tilburg. De schoorsteen moest letterlijk steen voor steen worden afgebroken. In verband met de dichte bebouwing was het niet mogelijk hem te laten vallen.
Huisnummer139
Datum

038635 - Volt.Zuid. Gebouwen. In 1961 kwam bij Volt Zuid een nieuw, modern oliegestookt ketelhuis gereed. Daardoor kon de 45 meter hoge fabrieksschoorsteen van de uit 1928 daterende kolengestookte ketels worden gesloopt. Het werk werd uitgevoerd door schoorsteenbouwbedrijf Het Zuiden te Tilburg. De schoorsteen moest letterlijk steen voor steen worden afgebroken. In verband met de dichte bebouwing was het niet mogelijk hem te laten vallen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag