011216 - De panden Noordstraat 88-92 gezien in de richting van de Nieuwlandstraat. Op de nummers 88 en 92 gebouwd rond 1910 door aannemersbedrijf Weijers, woonden respectievelijk aannemer Hermanus Josephus Weijers, getrouwd met de Goirlese fabrikantendochter Aldegonda Antonia Peijnenborg en aannemer Adrianus H. Weijers, getrouwd met Martina J.A.M. Reijnen. Beide huizen zijn identiek, maar gebouwd in spiegelbeeld. Aan de woningen zien we elementen uit de Jugendstil o.a. de sluitstenen boven de voordeur. In de deuropening van pand nr. 88 de dienstbode. Het middelste pand, nr. 90, werd tot 1912 bewoond door wollenstoffenfabrikant Franciscus A.J.M. van Spaendonck-Loven. Hij verhuisde in 1912 naar de Stationstraat 15. Daarna woonde er, tot 1929, wollenstoffenfabrikant Petrus J.C.J.M. Donders, getrouwd met de Goirlese fabrikantendochter Aldegonda J.M. van Puijenbroek. De voornoemde heren Weijers waren firmanten van aannemersbedrijf W.F. Weijers. Zij bouwden o.a. de St. Annakerk en het nieuwe beursgebouw aan het Piusplein. A.H. Weijers was bovendien voorzitter van de afdeling Tilburg van de Nederlandse aannemersbond en lid van het hoofdbestuur. Hij was ook lid van de raad van toezicht van de Tilburgse ambacht- en industrieschool. - Foto's & Kaarten

De panden Noordstraat 88-92 gezien in de richting van de Nieuwlandstraat. Op de nummers 88 en 92 gebouwd rond 1910 door aannemersbedrijf Weijers, woonden respectievelijk aannemer Hermanus Josephus Weijers, getrouwd met de Goirlese fabrikantendochter Aldegonda Antonia Peijnenborg en aannemer Adrianus H. Weijers, getrouwd met Martina J.A.M. Reijnen. Beide huizen zijn identiek, maar gebouwd in spiegelbeeld. Aan de woningen zien we elementen uit de Jugendstil o.a. de sluitstenen boven de voordeur. In de deuropening van pand nr. 88 de dienstbode. Het middelste pand, nr. 90, werd tot 1912 bewoond door wollenstoffenfabrikant Franciscus A.J.M. van Spaendonck-Loven. Hij verhuisde in 1912 naar de Stationstraat 15. Daarna woonde er, tot 1929, wollenstoffenfabrikant Petrus J.C.J.M. Donders, getrouwd met de Goirlese fabrikantendochter Aldegonda J.M. van Puijenbroek. De voornoemde heren Weijers waren firmanten van aannemersbedrijf W.F. Weijers. Zij bouwden o.a. de St. Annakerk en het nieuwe beursgebouw aan het Piusplein. A.H. Weijers was bovendien voorzitter van de afdeling Tilburg van de Nederlandse aannemersbond en lid van het hoofdbestuur. Hij was ook lid van de raad van toezicht van de Tilburgse ambacht- en industrieschool.

Fotonummer["011216"]
PlaatsTilburg
Straat["Noordstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1912
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe panden Noordstraat 88-92 gezien in de richting van de Nieuwlandstraat. Op de nummers 88 en 92 gebouwd rond 1910 door aannemersbedrijf Weijers, woonden respectievelijk aannemer Hermanus Josephus Weijers, getrouwd met de Goirlese fabrikantendochter Aldegonda Antonia Peijnenborg en aannemer Adrianus H. Weijers, getrouwd met Martina J.A.M. Reijnen. Beide huizen zijn identiek, maar gebouwd in spiegelbeeld. Aan de woningen zien we elementen uit de Jugendstil o.a. de sluitstenen boven de voordeur. In de deuropening van pand nr. 88 de dienstbode. Het middelste pand, nr. 90, werd tot 1912 bewoond door wollenstoffenfabrikant Franciscus A.J.M. van Spaendonck-Loven. Hij verhuisde in 1912 naar de Stationstraat 15. Daarna woonde er, tot 1929, wollenstoffenfabrikant Petrus J.C.J.M. Donders, getrouwd met de Goirlese fabrikantendochter Aldegonda J.M. van Puijenbroek. De voornoemde heren Weijers waren firmanten van aannemersbedrijf W.F. Weijers. Zij bouwden o.a. de St. Annakerk en het nieuwe beursgebouw aan het Piusplein. A.H. Weijers was bovendien voorzitter van de afdeling Tilburg van de Nederlandse aannemersbond en lid van het hoofdbestuur. Hij was ook lid van de raad van toezicht van de Tilburgse ambacht- en industrieschool.
AnnotatieBR 1921-1939 62/137 BR 1910-1920 36/65-74 TC 1.1.1898, 7.7.1919 NTC 1.4.1959.
Huisnummer88-92
Datum

011216 - De panden Noordstraat 88-92 gezien in de richting van de Nieuwlandstraat. Op de nummers 88 en 92 gebouwd rond 1910 door aannemersbedrijf Weijers, woonden respectievelijk aannemer Hermanus Josephus Weijers, getrouwd met de Goirlese fabrikantendochter Aldegonda Antonia Peijnenborg en aannemer Adrianus H. Weijers, getrouwd met Martina J.A.M. Reijnen. Beide huizen zijn identiek, maar gebouwd in spiegelbeeld. Aan de woningen zien we elementen uit de Jugendstil o.a. de sluitstenen boven de voordeur.  In de deuropening van pand nr. 88 de dienstbode. Het middelste pand, nr. 90, werd tot 1912 bewoond door wollenstoffenfabrikant Franciscus A.J.M. van Spaendonck-Loven. Hij verhuisde in 1912 naar de Stationstraat 15. Daarna woonde er, tot 1929, wollenstoffenfabrikant Petrus J.C.J.M. Donders, getrouwd met de Goirlese fabrikantendochter Aldegonda J.M. van Puijenbroek. De voornoemde heren Weijers waren firmanten van aannemersbedrijf  W.F. Weijers. Zij bouwden o.a. de St. Annakerk en het nieuwe beursgebouw aan het Piusplein. A.H. Weijers was bovendien voorzitter van de afdeling Tilburg van de Nederlandse aannemersbond en lid van het hoofdbestuur. Hij was ook lid van de raad van toezicht van de Tilburgse ambacht- en industrieschool.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag