015568 - Vliegtuigongeluk. Op 9 februari 1926 maakte een vliegtuig van de vliegbasis Soesterberg een noodlanding en kwam terecht tegen de gevel van een pand aan de Boerhaavestraat. De piloot en bewoners bleven ongedeerd. De woning werd bewoond door de familie van der Waerden-Stalpers. Toen het vliegtuig het huis naderde, kwam het met de kop in de rozenstruiken terecht en kantelde vervolgens tegen de voorgevel. - Foto's & Kaarten

Vliegtuigongeluk. Op 9 februari 1926 maakte een vliegtuig van de vliegbasis Soesterberg een noodlanding en kwam terecht tegen de gevel van een pand aan de Boerhaavestraat. De piloot en bewoners bleven ongedeerd. De woning werd bewoond door de familie van der Waerden-Stalpers. Toen het vliegtuig het huis naderde, kwam het met de kop in de rozenstruiken terecht en kantelde vervolgens tegen de voorgevel.

Fotonummer["015568"]
PlaatsTilburg
Straat["Boerhaavestraat"]
WijkTivoli
Datering vanaf09-02-1926
HerkomstCollectie mevr Bots
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVliegtuigongeluk. Op 9 februari 1926 maakte een vliegtuig van de vliegbasis Soesterberg een noodlanding en kwam terecht tegen de gevel van een pand aan de Boerhaavestraat. De piloot en bewoners bleven ongedeerd. De woning werd bewoond door de familie van der Waerden-Stalpers. Toen het vliegtuig het huis naderde, kwam het met de kop in de rozenstruiken terecht en kantelde vervolgens tegen de voorgevel.
Datum

015568 - Vliegtuigongeluk. Op 9 februari 1926 maakte een vliegtuig van de vliegbasis Soesterberg een noodlanding en kwam terecht tegen de gevel van een pand aan de Boerhaavestraat. De piloot en bewoners bleven ongedeerd. De woning werd bewoond door de familie van der Waerden-Stalpers. Toen het vliegtuig het huis naderde, kwam het met de kop in de rozenstruiken terecht en kantelde vervolgens tegen de voorgevel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag