034106 - De Voltstraat gezien vanaf het voorplein van de kerk van Broekhoven I aan de Broekhovenseweg in westelijke richting. De huizen links zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Het daarachter liggende gebouw was van Volt. De bovenste verdieping hiervan deed lange tijd dienst als kantine en gymnastiekzaal voor de sportver. Volt. Op de begane grond werden gedurende lange tijd lampen, radiobuizen en speciale condensatoren gemaakt. Ook was hier ongeveer van 1963 tot 1975 de ontwerpgroep condensatoren gehuisvest incl. de tekenkamer en proevenwerkplaats. Direct achter dit gebouw was tot 1961 de hoofdingang van Volt. Direkt na de woonhuizen links het oude hoofdkantoor. De foto is van juni 1982. - Foto's & Kaarten

De Voltstraat gezien vanaf het voorplein van de kerk van Broekhoven I aan de Broekhovenseweg in westelijke richting. De huizen links zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Het daarachter liggende gebouw was van Volt. De bovenste verdieping hiervan deed lange tijd dienst als kantine en gymnastiekzaal voor de sportver. Volt. Op de begane grond werden gedurende lange tijd lampen, radiobuizen en speciale condensatoren gemaakt. Ook was hier ongeveer van 1963 tot 1975 de ontwerpgroep condensatoren gehuisvest incl. de tekenkamer en proevenwerkplaats. Direct achter dit gebouw was tot 1961 de hoofdingang van Volt. Direkt na de woonhuizen links het oude hoofdkantoor. De foto is van juni 1982.

Fotonummer["034106"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf01-06-1982
FotograafDré van den Bogaard
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe Voltstraat gezien vanaf het voorplein van de kerk van Broekhoven I aan de Broekhovenseweg in westelijke richting. De huizen links zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Het daarachter liggende gebouw was van Volt. De bovenste verdieping hiervan deed lange tijd dienst als kantine en gymnastiekzaal voor de sportver. Volt. Op de begane grond werden gedurende lange tijd lampen, radiobuizen en speciale condensatoren gemaakt. Ook was hier ongeveer van 1963 tot 1975 de ontwerpgroep condensatoren gehuisvest incl. de tekenkamer en proevenwerkplaats. Direct achter dit gebouw was tot 1961 de hoofdingang van Volt. Direkt na de woonhuizen links het oude hoofdkantoor. De foto is van juni 1982.
Datum

034106 - De Voltstraat gezien vanaf het voorplein van de kerk van Broekhoven I aan de Broekhovenseweg in westelijke richting. De huizen links zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Het daarachter liggende gebouw was van Volt. De bovenste verdieping hiervan deed lange tijd dienst als kantine en gymnastiekzaal voor de sportver. Volt. Op de begane grond werden gedurende lange tijd lampen, radiobuizen en speciale condensatoren gemaakt. Ook was hier ongeveer van 1963 tot 1975 de ontwerpgroep condensatoren gehuisvest incl. de tekenkamer en proevenwerkplaats. Direct achter dit gebouw was tot 1961 de hoofdingang van Volt. Direkt na de woonhuizen links het oude hoofdkantoor. De foto is van juni 1982.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag