036101 - Optreden van het "Daniel Speer Trombone Consort" in de foyer van de Stadsschouwbrug. Daar had een ontvangst plaats na de onthulling van de vernieuwde gedenknaald Koning Willem II in 1987, op het Stadhuisplein, vlak bij de ingang van de Heikese kerk. Het nog prille klassieke ensemble bestond uit v.l.n.r. Gerard de Krom, leiding, Gert-Jan Rongen, Joost Swinkels en Hans Mooren, studenten aan het Brabants conservatorium in Tilburg, destijds gevestigd in het Cenakel. Henri Aarts was de trombone-docent. Het ensemble was opgericht in 1985 en zou 18 jaar blijven bestaan, met succesvolle optredens in binnen- en buitenland, voor radio en TV enz. - Foto's & Kaarten

Optreden van het "Daniel Speer Trombone Consort" in de foyer van de Stadsschouwbrug. Daar had een ontvangst plaats na de onthulling van de vernieuwde gedenknaald Koning Willem II in 1987, op het Stadhuisplein, vlak bij de ingang van de Heikese kerk. Het nog prille klassieke ensemble bestond uit v.l.n.r. Gerard de Krom, leiding, Gert-Jan Rongen, Joost Swinkels en Hans Mooren, studenten aan het Brabants conservatorium in Tilburg, destijds gevestigd in het Cenakel. Henri Aarts was de trombone-docent. Het ensemble was opgericht in 1985 en zou 18 jaar blijven bestaan, met succesvolle optredens in binnen- en buitenland, voor radio en TV enz.

Fotonummer["036101"]
PlaatsTilburg
Straat["Stadhuisplein"]
WijkCentrum
Datering vanaf02-10-1987
FotograafHorsen, Ton van
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOptreden van het "Daniel Speer Trombone Consort" in de foyer van de Stadsschouwbrug. Daar had een ontvangst plaats na de onthulling van de vernieuwde gedenknaald Koning Willem II in 1987, op het Stadhuisplein, vlak bij de ingang van de Heikese kerk. Het nog prille klassieke ensemble bestond uit v.l.n.r. Gerard de Krom, leiding, Gert-Jan Rongen, Joost Swinkels en Hans Mooren, studenten aan het Brabants conservatorium in Tilburg, destijds gevestigd in het Cenakel. Henri Aarts was de trombone-docent. Het ensemble was opgericht in 1985 en zou 18 jaar blijven bestaan, met succesvolle optredens in binnen- en buitenland, voor radio en TV enz.
AnnotatieRubriek Weerzien, door Jeroen Ketelaars, in: Brabants Dagblad, ed. Tilburg, di. 26-5-2015, getiteld: "Optreden opmaat naar meer".
Datum

036101 - Optreden van het "Daniel Speer Trombone Consort" in de foyer van de Stadsschouwbrug. Daar had een ontvangst plaats na de onthulling van de vernieuwde gedenknaald Koning Willem II in 1987, op het Stadhuisplein, vlak bij de ingang van de Heikese kerk. Het nog prille klassieke ensemble bestond uit v.l.n.r. Gerard de Krom, leiding,  Gert-Jan Rongen, Joost Swinkels en Hans Mooren, studenten aan het Brabants conservatorium in Tilburg, destijds gevestigd in het Cenakel. Henri Aarts was de trombone-docent. Het ensemble was opgericht in 1985 en zou 18 jaar blijven bestaan, met succesvolle optredens in binnen- en buitenland, voor radio en TV enz.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag