054498 - De Vrijthof bij de Koestraat. Links huis de "Oyvaersnest" in de zeventiende eeuw brouwerij en oliemolen van Peter Wouters Verrijth. Het pand werd in 1692 eigendom van chirurgijn mr. Adriaen Hanegraeff. Op de plaats van het pand rechts van de Koestraat stonde tot rond 1910 het Kempisch woonhuis "de Zon", bewoond door Bart Vermetten. Het pand op de foto werd gebouwd door de leerlooiersfamilie Mallens. - Foto's & Kaarten

De Vrijthof bij de Koestraat. Links huis de "Oyvaersnest" in de zeventiende eeuw brouwerij en oliemolen van Peter Wouters Verrijth. Het pand werd in 1692 eigendom van chirurgijn mr. Adriaen Hanegraeff. Op de plaats van het pand rechts van de Koestraat stonde tot rond 1910 het Kempisch woonhuis "de Zon", bewoond door Bart Vermetten. Het pand op de foto werd gebouwd door de leerlooiersfamilie Mallens.

Fotonummer["054498"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Vrijthof"]
Datering vanaf1910
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe Vrijthof bij de Koestraat. Links huis de "Oyvaersnest" in de zeventiende eeuw brouwerij en oliemolen van Peter Wouters Verrijth. Het pand werd in 1692 eigendom van chirurgijn mr. Adriaen Hanegraeff. Op de plaats van het pand rechts van de Koestraat stonde tot rond 1910 het Kempisch woonhuis "de Zon", bewoond door Bart Vermetten. Het pand op de foto werd gebouwd door de leerlooiersfamilie Mallens.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p 25.
Datum

054498 - De Vrijthof bij de Koestraat. Links huis de "Oyvaersnest" in de zeventiende eeuw brouwerij en oliemolen van Peter Wouters Verrijth. Het pand werd in 1692 eigendom van chirurgijn mr. Adriaen Hanegraeff. Op de plaats van het pand rechts van de Koestraat stonde tot rond 1910 het Kempisch woonhuis "de Zon", bewoond door Bart Vermetten. Het pand op de foto werd gebouwd door de leerlooiersfamilie Mallens.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag