011001 - Interieur van de kapel van de zusters clarissen-coletienen aan de Lange Nieuwstraat. Op 12 september 1889 kwamen acht zusters vanuit Roeselare naar Tilburg, waar zij een pand aan de Heuvelstraat betrokken. Superior De Beer zorgde voor een perceel grond aan de Lange Nieuwstraat, waar hij in augustus 1890 de eerste steen legde van de kapel. De bouw van het klooster werd vooral mogelijk gemaakt door de heer De Vos uit Antwerpen. In de kapel wandschilderingen met taferelen uit de levens van de Franciscaanse heiligen Antonius van Padua, Franciscus van Assisië en Clara. Aan de linkerzijde van het priesterkoor traliehekken. Achter deze hekken volgden de slotzusters de diensten in kapel. - Foto's & Kaarten

Interieur van de kapel van de zusters clarissen-coletienen aan de Lange Nieuwstraat. Op 12 september 1889 kwamen acht zusters vanuit Roeselare naar Tilburg, waar zij een pand aan de Heuvelstraat betrokken. Superior De Beer zorgde voor een perceel grond aan de Lange Nieuwstraat, waar hij in augustus 1890 de eerste steen legde van de kapel. De bouw van het klooster werd vooral mogelijk gemaakt door de heer De Vos uit Antwerpen. In de kapel wandschilderingen met taferelen uit de levens van de Franciscaanse heiligen Antonius van Padua, Franciscus van Assisië en Clara. Aan de linkerzijde van het priesterkoor traliehekken. Achter deze hekken volgden de slotzusters de diensten in kapel.

Fotonummer["011001"]
PlaatsTilburg
Straat["Lange Nieuwstraat"]
Datering vanaf1925
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingInterieur van de kapel van de zusters clarissen-coletienen aan de Lange Nieuwstraat. Op 12 september 1889 kwamen acht zusters vanuit Roeselare naar Tilburg, waar zij een pand aan de Heuvelstraat betrokken. Superior De Beer zorgde voor een perceel grond aan de Lange Nieuwstraat, waar hij in augustus 1890 de eerste steen legde van de kapel. De bouw van het klooster werd vooral mogelijk gemaakt door de heer De Vos uit Antwerpen. In de kapel wandschilderingen met taferelen uit de levens van de Franciscaanse heiligen Antonius van Padua, Franciscus van Assisië en Clara. Aan de linkerzijde van het priesterkoor traliehekken. Achter deze hekken volgden de slotzusters de diensten in kapel.
AnnotatieTilburgers in beeld, p. 138. TC 14.8.1890
Huisnummer191
Datum

011001 - Interieur van de kapel van de zusters clarissen-coletienen aan de Lange Nieuwstraat. Op 12 september 1889 kwamen acht zusters vanuit Roeselare naar Tilburg, waar zij een pand aan de Heuvelstraat betrokken. Superior De Beer zorgde voor een perceel grond aan de Lange Nieuwstraat, waar hij in augustus 1890 de eerste steen legde van de kapel. De bouw van het klooster werd vooral mogelijk gemaakt door de heer De Vos uit Antwerpen. In de kapel wandschilderingen met taferelen uit de levens van de Franciscaanse heiligen Antonius van Padua, Franciscus van Assisië en Clara. Aan de linkerzijde van het priesterkoor traliehekken. Achter deze hekken volgden de slotzusters de diensten in kapel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag