006904 - Portret Anna Eras ursulien in Hamont (Belgie). De H. Ursula en de Ursulinen De orde van de zusters Ursulinen is gesticht door Angela Merici (1470-1540). Zoals de Jezuieten zich wijdden aan de opvoeding van jongens, zo werden de Ursulinen door hun stichteres geroepen tot opvoeding van en onderwijs aan jonge meisjes. Ze besteedden daarbij meer aandacht aan algemene vorming dan aan de voorbereiding op huishoudelijke taken. De orde werd genoemd naar de heilige Ursula, een Britse koningsdochter uit de 3e eeuw. Toen ze tegen haar wil door haar vader ten huwelijk werd gegeven aan een heidense koning, vluchtte ze met 11 andere maagden (volgens anderen waren het er zelfs 11.000!) de Noordzee over. Ze kwamen in een riviermonding in Nederland terecht en voeren door naar Keulen. Daar werden ze doodgemarteld door de Hunnen die de stad belegerden! - Foto's & Kaarten

Portret Anna Eras ursulien in Hamont (Belgie). De H. Ursula en de Ursulinen De orde van de zusters Ursulinen is gesticht door Angela Merici (1470-1540). Zoals de Jezuieten zich wijdden aan de opvoeding van jongens, zo werden de Ursulinen door hun stichteres geroepen tot opvoeding van en onderwijs aan jonge meisjes. Ze besteedden daarbij meer aandacht aan algemene vorming dan aan de voorbereiding op huishoudelijke taken. De orde werd genoemd naar de heilige Ursula, een Britse koningsdochter uit de 3e eeuw. Toen ze tegen haar wil door haar vader ten huwelijk werd gegeven aan een heidense koning, vluchtte ze met 11 andere maagden (volgens anderen waren het er zelfs 11.000!) de Noordzee over. Ze kwamen in een riviermonding in Nederland terecht en voeren door naar Keulen. Daar werden ze doodgemarteld door de Hunnen die de stad belegerden!

Fotonummer["006904"]
PlaatsTilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingPortret Anna Eras ursulien in Hamont (Belgie). De H. Ursula en de Ursulinen De orde van de zusters Ursulinen is gesticht door Angela Merici (1470-1540). Zoals de Jezuieten zich wijdden aan de opvoeding van jongens, zo werden de Ursulinen door hun stichteres geroepen tot opvoeding van en onderwijs aan jonge meisjes. Ze besteedden daarbij meer aandacht aan algemene vorming dan aan de voorbereiding op huishoudelijke taken. De orde werd genoemd naar de heilige Ursula, een Britse koningsdochter uit de 3e eeuw. Toen ze tegen haar wil door haar vader ten huwelijk werd gegeven aan een heidense koning, vluchtte ze met 11 andere maagden (volgens anderen waren het er zelfs 11.000!) de Noordzee over. Ze kwamen in een riviermonding in Nederland terecht en voeren door naar Keulen. Daar werden ze doodgemarteld door de Hunnen die de stad belegerden!
Annotatiewww.ursulinen.nl
Datum

006904 - Portret Anna Eras ursulien in Hamont (Belgie).   De H. Ursula en de Ursulinen   De orde van de zusters Ursulinen is gesticht door Angela Merici (1470-1540). Zoals de Jezuieten zich wijdden aan de opvoeding van jongens, zo werden de Ursulinen door hun stichteres geroepen tot opvoeding van en onderwijs aan jonge meisjes. Ze besteedden daarbij meer aandacht aan algemene vorming dan aan de voorbereiding op huishoudelijke taken. De orde werd genoemd naar de heilige Ursula, een Britse koningsdochter uit de 3e eeuw. Toen ze tegen haar wil door haar vader ten huwelijk werd gegeven aan een heidense koning, vluchtte ze met 11 andere maagden (volgens anderen waren het er zelfs 11.000!) de Noordzee over. Ze kwamen in een riviermonding in Nederland terecht en voeren door naar Keulen. Daar werden ze doodgemarteld door de Hunnen die de stad belegerden!
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag