042168 - Volkshuisvesting. Eind 1913 vond in de zalen van de RK Gildenbond aan de Tuinstraat een tentoonstelling plaats met betrekking tot volkshuisvesting. Op 12 november verrichtte burgemeester Raupp de opening. De tentoonstelling was het vervolg op een oorspronkelijk in Scheveningen gehouden internationaal woningcongres. Het Tilburgse gemeentebestuur nam dit initiatief over en benaderde enkele deelnemende gemeenten, waaronder Hengelo, Arnhem, Enschede en Eindhoven om hun materiaal voor dit doel af te staan. - Foto's & Kaarten

Volkshuisvesting. Eind 1913 vond in de zalen van de RK Gildenbond aan de Tuinstraat een tentoonstelling plaats met betrekking tot volkshuisvesting. Op 12 november verrichtte burgemeester Raupp de opening. De tentoonstelling was het vervolg op een oorspronkelijk in Scheveningen gehouden internationaal woningcongres. Het Tilburgse gemeentebestuur nam dit initiatief over en benaderde enkele deelnemende gemeenten, waaronder Hengelo, Arnhem, Enschede en Eindhoven om hun materiaal voor dit doel af te staan.

Fotonummer["042168"]
PlaatsTilburg
Straat["Tuinstraat"]
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolkshuisvesting. Eind 1913 vond in de zalen van de RK Gildenbond aan de Tuinstraat een tentoonstelling plaats met betrekking tot volkshuisvesting. Op 12 november verrichtte burgemeester Raupp de opening. De tentoonstelling was het vervolg op een oorspronkelijk in Scheveningen gehouden internationaal woningcongres. Het Tilburgse gemeentebestuur nam dit initiatief over en benaderde enkele deelnemende gemeenten, waaronder Hengelo, Arnhem, Enschede en Eindhoven om hun materiaal voor dit doel af te staan.
AnnotatieTilburg, 1983, nr. 2, p. 16 Tilburg, 2001, p. 257
Datum["11-1913"]

042168 - Volkshuisvesting. Eind 1913 vond in de zalen van de RK Gildenbond aan de Tuinstraat een tentoonstelling plaats met betrekking tot volkshuisvesting. Op 12 november verrichtte burgemeester Raupp de opening. De tentoonstelling was het vervolg op een oorspronkelijk in Scheveningen gehouden internationaal woningcongres. Het Tilburgse gemeentebestuur nam dit initiatief over en benaderde enkele deelnemende gemeenten, waaronder  Hengelo, Arnhem, Enschede en Eindhoven om hun materiaal voor dit doel af te staan.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag