067903 - De H. LAMBERTUS, gevelbeeld aan de St. Willibrorduskerk in de Enschotsestraat, wijk Loven, uit 1922. De H. Lambertus, afkomstig uit een Maastrichtse adellijke familie, was in de 7e eeuw bisschop van Maastricht. Samen met Willibrord zette hij zich in voor de kerstening van Limburg e.o. Hij werd in 705 met een lans vermoord op de plaats waar later Luik zou ontstaan. In zijn rechterhand: de lans. De kerk dateert uit 1922; in 1939 werd zij onder pastoor Mannaerts vernieuwd en uitgebreid. Atelier: Atelier voor Christelijke Kunst. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

De H. LAMBERTUS, gevelbeeld aan de St. Willibrorduskerk in de Enschotsestraat, wijk Loven, uit 1922. De H. Lambertus, afkomstig uit een Maastrichtse adellijke familie, was in de 7e eeuw bisschop van Maastricht. Samen met Willibrord zette hij zich in voor de kerstening van Limburg e.o. Hij werd in 705 met een lans vermoord op de plaats waar later Luik zou ontstaan. In zijn rechterhand: de lans. De kerk dateert uit 1922; in 1939 werd zij onder pastoor Mannaerts vernieuwd en uitgebreid. Atelier: Atelier voor Christelijke Kunst. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067903"]
PlaatsTilburg
Straat["Enschotsestraat"]
FotograafPaul van de Sande, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe H. LAMBERTUS, gevelbeeld aan de St. Willibrorduskerk in de Enschotsestraat, wijk Loven, uit 1922. De H. Lambertus, afkomstig uit een Maastrichtse adellijke familie, was in de 7e eeuw bisschop van Maastricht. Samen met Willibrord zette hij zich in voor de kerstening van Limburg e.o. Hij werd in 705 met een lans vermoord op de plaats waar later Luik zou ontstaan. In zijn rechterhand: de lans. De kerk dateert uit 1922; in 1939 werd zij onder pastoor Mannaerts vernieuwd en uitgebreid. Atelier: Atelier voor Christelijke Kunst. Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.
AnnotatieDe vernieuwing van de kerk van de H. Willibrordus, Loven. in: Nieuwe Tilb. Courant, 1-7-1938
Huisnummer124
Datum["1922"]

067903 - De H. LAMBERTUS, gevelbeeld aan de St. Willibrorduskerk in de Enschotsestraat, wijk Loven, uit 1922. De H. Lambertus, afkomstig uit een Maastrichtse adellijke familie,  was in de 7e eeuw bisschop van Maastricht. Samen met Willibrord zette hij zich in voor de kerstening van Limburg e.o. Hij werd in 705 met een lans vermoord op de plaats waar later Luik zou ontstaan. In zijn rechterhand: de lans. De kerk dateert uit 1922; in 1939 werd zij onder pastoor Mannaerts vernieuwd en uitgebreid. Atelier: Atelier voor Christelijke Kunst. 

Trefwoorden: Kerkelijke kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag