007508 - Bidprentje. W.P.A.M. Mutsaerts (1889-1964) Hoewel mgr. Mutsaerts bepaald een vredelievend man was - getuige zijn verzoenende vermaningen na de bevrijding van Zuid-Nederland - was zijn episcopaat heel sterk door de oorlog getekend. Dat begon al bij zijn bisschopswijding in de Sint Jan, op 29 juni 1942. Dat werd een regelrechte manifestatie van vaderlandsliefde en volgens zeggen werd bij die gelegenheid voor het eerst in de kerk geapplaudisseerd. Mgr. Mutsaers verloor priesters door oorlogsgeweld en veel van zijn kerken werden in '44 verwoest. Dat moest na de oorlog worden hersteld en toen verscheen ook de ene nieuwe kerk na de andere. In 1960 trad mgr. Mutsaerts af. Hij overleed in het huis Papenhulst 2, naast het huidige seminarie. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. W.P.A.M. Mutsaerts (1889-1964) Hoewel mgr. Mutsaerts bepaald een vredelievend man was - getuige zijn verzoenende vermaningen na de bevrijding van Zuid-Nederland - was zijn episcopaat heel sterk door de oorlog getekend. Dat begon al bij zijn bisschopswijding in de Sint Jan, op 29 juni 1942. Dat werd een regelrechte manifestatie van vaderlandsliefde en volgens zeggen werd bij die gelegenheid voor het eerst in de kerk geapplaudisseerd. Mgr. Mutsaers verloor priesters door oorlogsgeweld en veel van zijn kerken werden in '44 verwoest. Dat moest na de oorlog worden hersteld en toen verscheen ook de ene nieuwe kerk na de andere. In 1960 trad mgr. Mutsaerts af. Hij overleed in het huis Papenhulst 2, naast het huidige seminarie.

Fotonummer["007508"]
PlaatsTilburg
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. W.P.A.M. Mutsaerts (1889-1964) Hoewel mgr. Mutsaerts bepaald een vredelievend man was - getuige zijn verzoenende vermaningen na de bevrijding van Zuid-Nederland - was zijn episcopaat heel sterk door de oorlog getekend. Dat begon al bij zijn bisschopswijding in de Sint Jan, op 29 juni 1942. Dat werd een regelrechte manifestatie van vaderlandsliefde en volgens zeggen werd bij die gelegenheid voor het eerst in de kerk geapplaudisseerd. Mgr. Mutsaers verloor priesters door oorlogsgeweld en veel van zijn kerken werden in '44 verwoest. Dat moest na de oorlog worden hersteld en toen verscheen ook de ene nieuwe kerk na de andere. In 1960 trad mgr. Mutsaerts af. Hij overleed in het huis Papenhulst 2, naast het huidige seminarie.
Datum["16-08-1964"]

007508 - Bidprentje. W.P.A.M. Mutsaerts (1889-1964) Hoewel mgr. Mutsaerts bepaald een vredelievend man was - getuige zijn verzoenende vermaningen na de bevrijding van Zuid-Nederland - was zijn episcopaat heel sterk door de oorlog getekend. Dat begon al bij zijn bisschopswijding in de Sint Jan, op 29 juni 1942. Dat werd een regelrechte manifestatie van vaderlandsliefde en volgens zeggen werd bij die gelegenheid voor het eerst in de kerk geapplaudisseerd. Mgr. Mutsaers verloor priesters door oorlogsgeweld en veel van zijn kerken werden in '44 verwoest. Dat moest na de oorlog worden hersteld en toen verscheen ook de ene nieuwe kerk na de andere. 
In 1960 trad mgr. Mutsaerts af. Hij overleed in het huis Papenhulst 2, naast het huidige seminarie.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag