046479 - Kloosterstraat. Links het pand op de hoek van de Dwarsstraat, in 1905 gebouwd naar het plan van architect J.B. Rens in opdracht van bakker Leonardus C. Spapens. Volgens dit plan werd de bakkersoven gebouwd aan de achterzijde van het huis aan de Kloosterstraat. In 1919 werd het pand ingrijpend verbouwd: de bakkerij werd bij het woonhuis getrokken en een nieuwe bakkerij werd gebouwd aan de Dwarsstraat. Deze bakkerij is later nog verschillende keren verbouwd, onder andere door opvolger Cornelis Spapens-Maes. Rechts de ingang van de Koude Pad. Links hiervan woonde wethouder Piet Vermeulen, rechts kleermaker Janus van Diem. In het pand geheel rechts woonde de familie Van Dun-Snels. - Foto's & Kaarten

Kloosterstraat. Links het pand op de hoek van de Dwarsstraat, in 1905 gebouwd naar het plan van architect J.B. Rens in opdracht van bakker Leonardus C. Spapens. Volgens dit plan werd de bakkersoven gebouwd aan de achterzijde van het huis aan de Kloosterstraat. In 1919 werd het pand ingrijpend verbouwd: de bakkerij werd bij het woonhuis getrokken en een nieuwe bakkerij werd gebouwd aan de Dwarsstraat. Deze bakkerij is later nog verschillende keren verbouwd, onder andere door opvolger Cornelis Spapens-Maes. Rechts de ingang van de Koude Pad. Links hiervan woonde wethouder Piet Vermeulen, rechts kleermaker Janus van Diem. In het pand geheel rechts woonde de familie Van Dun-Snels.

Fotonummer["046479"]
PlaatsGoirle
Straat["Kloosterstraat"]
FotograafHuub P.J. de Bont, Goirle
HerkomstP. de Bont, Drunen.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingKloosterstraat. Links het pand op de hoek van de Dwarsstraat, in 1905 gebouwd naar het plan van architect J.B. Rens in opdracht van bakker Leonardus C. Spapens. Volgens dit plan werd de bakkersoven gebouwd aan de achterzijde van het huis aan de Kloosterstraat. In 1919 werd het pand ingrijpend verbouwd: de bakkerij werd bij het woonhuis getrokken en een nieuwe bakkerij werd gebouwd aan de Dwarsstraat. Deze bakkerij is later nog verschillende keren verbouwd, onder andere door opvolger Cornelis Spapens-Maes. Rechts de ingang van de Koude Pad. Links hiervan woonde wethouder Piet Vermeulen, rechts kleermaker Janus van Diem. In het pand geheel rechts woonde de familie Van Dun-Snels.
AnnotatieGA Goirle, bouwvergunningen 1905-1947, nr. 617.
Datum["1915"]

046479 - Kloosterstraat. Links het pand op de hoek van de Dwarsstraat, in 1905 gebouwd naar het plan van architect J.B. Rens in opdracht van bakker Leonardus C. Spapens. Volgens dit plan werd de bakkersoven gebouwd aan de achterzijde van het huis aan de Kloosterstraat. In 1919 werd het pand ingrijpend verbouwd: de bakkerij werd bij het woonhuis getrokken en een nieuwe bakkerij werd gebouwd aan de Dwarsstraat. Deze bakkerij is later nog verschillende keren verbouwd, onder andere door opvolger Cornelis Spapens-Maes. Rechts de ingang van de Koude Pad. Links hiervan woonde wethouder Piet Vermeulen, rechts kleermaker Janus van Diem. In het pand geheel rechts woonde de familie Van Dun-Snels.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag