061866 - Gezondheidszorg. Onderwijs. Het St. Gerardus Gesticht aan de St. Willibrordstraat deed dienst als zusterklooster, die ten doel hadden de wijkverpleging en het geven van onderwijs aan kleuters en meisjes; Het linker gedeelte heeft nog dienst gedaan als kleuterschool van de bekend zuster Petra; Het bovenste gedeelte is de kapel; er waren twee ingangen aan de St. Willibrordstraat; via de een, niet zichtbaar op de foto, kon men naar de kapel, terwijl de andere, wel zichtbaar, toegang gaf voor de mensen, meestal bejaarden, die daar een kamer hadden. Men kon ook achterom via de Molenstraat; thans is alles afgebroken en er staan nu woningen. - Foto's & Kaarten

Gezondheidszorg. Onderwijs. Het St. Gerardus Gesticht aan de St. Willibrordstraat deed dienst als zusterklooster, die ten doel hadden de wijkverpleging en het geven van onderwijs aan kleuters en meisjes; Het linker gedeelte heeft nog dienst gedaan als kleuterschool van de bekend zuster Petra; Het bovenste gedeelte is de kapel; er waren twee ingangen aan de St. Willibrordstraat; via de een, niet zichtbaar op de foto, kon men naar de kapel, terwijl de andere, wel zichtbaar, toegang gaf voor de mensen, meestal bejaarden, die daar een kamer hadden. Men kon ook achterom via de Molenstraat; thans is alles afgebroken en er staan nu woningen.

Fotonummer["061866"]
PlaatsBerkel-Enschot
Straat["Sint Willibrordstraat"]
Datering vanaf1925
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGezondheidszorg. Onderwijs. Het St. Gerardus Gesticht aan de St. Willibrordstraat deed dienst als zusterklooster, die ten doel hadden de wijkverpleging en het geven van onderwijs aan kleuters en meisjes; Het linker gedeelte heeft nog dienst gedaan als kleuterschool van de bekend zuster Petra; Het bovenste gedeelte is de kapel; er waren twee ingangen aan de St. Willibrordstraat; via de een, niet zichtbaar op de foto, kon men naar de kapel, terwijl de andere, wel zichtbaar, toegang gaf voor de mensen, meestal bejaarden, die daar een kamer hadden. Men kon ook achterom via de Molenstraat; thans is alles afgebroken en er staan nu woningen.
AnnotatieBerkel-Enschot in grootmoeders tijd p. 15
Datum

061866 - Gezondheidszorg. Onderwijs. Het St. Gerardus Gesticht aan de St. Willibrordstraat deed dienst als zusterklooster, die ten doel hadden de wijkverpleging en het geven van onderwijs aan kleuters en meisjes; Het linker gedeelte heeft nog dienst gedaan als kleuterschool van de bekend zuster Petra; Het bovenste gedeelte is de kapel; er waren twee ingangen aan de St. Willibrordstraat; via de een, niet zichtbaar op de foto, kon men naar de kapel, terwijl de andere, wel zichtbaar, toegang gaf voor de mensen, meestal bejaarden, die daar een kamer hadden. Men kon ook achterom via de Molenstraat; thans is alles afgebroken en er staan nu woningen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag