046597 - De Tilburgseweg met geheel rechts de panden Tilburgseweg 42/44 op de hoek van de Dwarsstraat. In nr. 44 zat de winkel van Coöperatie De Hoop, nr. 42 was de woning van bedrijfsleider J.C. van Hees. Het hoge pand iets verder was de burgemeesterswoning, gebouwd en bewoond door J.B. Rens. later woonde er burgemeester Van Ginneken en fabrikant Jan Mes jr. Nu bekend als restaurant "De Eetkamer". Helemaal achteraan de zijgevel van het nonnenklooster aan de Bergstraat. Links, bij de gaslantaarn, een detail van het winkeltje van de weduwe De Bont-Wouters. Bij de volgende gaslantaarn de ingang van de Kalverstraat. - Foto's & Kaarten

De Tilburgseweg met geheel rechts de panden Tilburgseweg 42/44 op de hoek van de Dwarsstraat. In nr. 44 zat de winkel van Coöperatie De Hoop, nr. 42 was de woning van bedrijfsleider J.C. van Hees. Het hoge pand iets verder was de burgemeesterswoning, gebouwd en bewoond door J.B. Rens. later woonde er burgemeester Van Ginneken en fabrikant Jan Mes jr. Nu bekend als restaurant "De Eetkamer". Helemaal achteraan de zijgevel van het nonnenklooster aan de Bergstraat. Links, bij de gaslantaarn, een detail van het winkeltje van de weduwe De Bont-Wouters. Bij de volgende gaslantaarn de ingang van de Kalverstraat.

Fotonummer["046597"]
PlaatsGoirle
Straat["Tilburgseweg"]
FotograafHuub P.J. de Bont, Goirle
HerkomstCollectie: P. de Bont, Drunen.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe Tilburgseweg met geheel rechts de panden Tilburgseweg 42/44 op de hoek van de Dwarsstraat. In nr. 44 zat de winkel van Coöperatie De Hoop, nr. 42 was de woning van bedrijfsleider J.C. van Hees. Het hoge pand iets verder was de burgemeesterswoning, gebouwd en bewoond door J.B. Rens. later woonde er burgemeester Van Ginneken en fabrikant Jan Mes jr. Nu bekend als restaurant "De Eetkamer". Helemaal achteraan de zijgevel van het nonnenklooster aan de Bergstraat. Links, bij de gaslantaarn, een detail van het winkeltje van de weduwe De Bont-Wouters. Bij de volgende gaslantaarn de ingang van de Kalverstraat.
Datum["02-1916"]

046597 - De Tilburgseweg met geheel rechts de panden Tilburgseweg 42/44 op de hoek van de Dwarsstraat. In nr. 44 zat de winkel van Coöperatie De Hoop, nr. 42 was de woning van bedrijfsleider J.C. van Hees. Het hoge pand iets verder was de burgemeesterswoning, gebouwd en bewoond door J.B. Rens. later woonde er burgemeester Van Ginneken en fabrikant Jan Mes jr.  Nu bekend als restaurant "De Eetkamer". Helemaal achteraan de zijgevel van het nonnenklooster aan de Bergstraat. Links, bij de gaslantaarn, een detail van het winkeltje van de weduwe De Bont-Wouters. Bij de volgende gaslantaarn de ingang van de Kalverstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag