044282 - Groep welpenleidsters en een verkennersleider. Ze dragen allen de "woodbadge", dat is een das met lederen koord in kralen. De das was grijs, roodachtig gevoerd, met achterop een blokje van blauwe Schotse ruit. Deze onderscheiding werd door lord Baden Powell alleen uitgereikt aan deelnemers aan de zogenaamde "Ommencursus". Tilburg telde maar enkele "woodbadge"-draagsters. Een van hen was Mien van den Dries (mogelijke staande vierde van rechts). Zij was "commissaresse" van de welpen in het district (toen adjunctenaat) Tilburg. Rechts dragen de vrouwen op het borstzakje een insigne met kruis, wat betekent dat dit een katholieke groep is. - Foto's & Kaarten

Groep welpenleidsters en een verkennersleider. Ze dragen allen de "woodbadge", dat is een das met lederen koord in kralen. De das was grijs, roodachtig gevoerd, met achterop een blokje van blauwe Schotse ruit. Deze onderscheiding werd door lord Baden Powell alleen uitgereikt aan deelnemers aan de zogenaamde "Ommencursus". Tilburg telde maar enkele "woodbadge"-draagsters. Een van hen was Mien van den Dries (mogelijke staande vierde van rechts). Zij was "commissaresse" van de welpen in het district (toen adjunctenaat) Tilburg. Rechts dragen de vrouwen op het borstzakje een insigne met kruis, wat betekent dat dit een katholieke groep is.

Fotonummer["044282"]
PlaatsOnbekend
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGroep welpenleidsters en een verkennersleider. Ze dragen allen de "woodbadge", dat is een das met lederen koord in kralen. De das was grijs, roodachtig gevoerd, met achterop een blokje van blauwe Schotse ruit. Deze onderscheiding werd door lord Baden Powell alleen uitgereikt aan deelnemers aan de zogenaamde "Ommencursus". Tilburg telde maar enkele "woodbadge"-draagsters. Een van hen was Mien van den Dries (mogelijke staande vierde van rechts). Zij was "commissaresse" van de welpen in het district (toen adjunctenaat) Tilburg. Rechts dragen de vrouwen op het borstzakje een insigne met kruis, wat betekent dat dit een katholieke groep is.
AnnotatieBrabants Dagblad, rubriek Weerzien, 21.6.2000. Joep Eijkens & Paul Spapens, Weerzien. Honderd oude foto's en hun verhaal (Tilburg 2006) p. 151.
Datum["1935"]

044282 - Groep welpenleidsters en een verkennersleider. Ze dragen allen de "woodbadge", dat is een das met lederen koord in kralen. De das was grijs, roodachtig gevoerd, met achterop een blokje van blauwe Schotse ruit. Deze onderscheiding werd door lord Baden Powell alleen uitgereikt aan deelnemers aan de zogenaamde "Ommencursus". Tilburg telde maar enkele "woodbadge"-draagsters. Een van hen was Mien van den Dries (mogelijke staande vierde van rechts). Zij was "commissaresse" van de welpen in het district (toen adjunctenaat) Tilburg. Rechts dragen de vrouwen op het borstzakje een insigne met kruis, wat betekent dat dit een katholieke groep is.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag