011065 - Zuidzijde van de Heuvel, richting Heuvestraat, links op de hoek van de Juliana van Stolbergstraat de kledingzaak van de firma Jac. van den Brekel, die hier in 1888 zijn bedrijf vestigde. Voorheen stond hier de bierbrouwerij van de weduwe van brouwer Augustinus Mombers, in de 16e eeuw stond hier herberg 'de Vos ende Craen', waar van 1513 tot 1539 de schouten Crillaerts kantoor hielden. Rechts op de hoek van de Heuvelstraat een winkel van de firma De Gruyter. - Foto's & Kaarten

Zuidzijde van de Heuvel, richting Heuvestraat, links op de hoek van de Juliana van Stolbergstraat de kledingzaak van de firma Jac. van den Brekel, die hier in 1888 zijn bedrijf vestigde. Voorheen stond hier de bierbrouwerij van de weduwe van brouwer Augustinus Mombers, in de 16e eeuw stond hier herberg 'de Vos ende Craen', waar van 1513 tot 1539 de schouten Crillaerts kantoor hielden. Rechts op de hoek van de Heuvelstraat een winkel van de firma De Gruyter.

Fotonummer["011065"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvel"]
WijkCentrum
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingZuidzijde van de Heuvel, richting Heuvestraat, links op de hoek van de Juliana van Stolbergstraat de kledingzaak van de firma Jac. van den Brekel, die hier in 1888 zijn bedrijf vestigde. Voorheen stond hier de bierbrouwerij van de weduwe van brouwer Augustinus Mombers, in de 16e eeuw stond hier herberg 'de Vos ende Craen', waar van 1513 tot 1539 de schouten Crillaerts kantoor hielden. Rechts op de hoek van de Heuvelstraat een winkel van de firma De Gruyter.
AnnotatieTilburgers in beeld, p. 71
Datum["1930"]

011065 - Zuidzijde van de Heuvel, richting Heuvestraat, links op de hoek van de Juliana van Stolbergstraat de kledingzaak van de firma Jac. van den Brekel, die hier in 1888 zijn bedrijf vestigde. Voorheen stond hier de bierbrouwerij van de weduwe van brouwer Augustinus Mombers, in de 16e eeuw stond hier herberg 'de Vos ende Craen', waar van 1513 tot 1539 de schouten Crillaerts kantoor hielden. Rechts op de hoek van de Heuvelstraat een winkel van de firma De Gruyter.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag