054677 - Emilius M.J.W.E. Huijsmans (Hilvarenbeek 1850-1920) was een kleinzoon van de Beekse maire Martinus Huijsmans. Hij werkte als kandidaat notaris bij notaris Frencken en werd na diens overlijden notaris te Hilvarenbeek. Hij was ook commandant van de rustende schutterij. Met leningen van de Tilburgsche Hypotheekbank kocht hij rond 1900 honderden hectaren woeste grond van de gemeente. Als eigenaar van het landgoed Tulder noemde hij zich "heer van Aalst en Thulden". Links zijn vrouw Marie Louise Henriëtte Sletering afkomstig uit Rheden en overleden te Arnhem in 1949. - Foto's & Kaarten

Emilius M.J.W.E. Huijsmans (Hilvarenbeek 1850-1920) was een kleinzoon van de Beekse maire Martinus Huijsmans. Hij werkte als kandidaat notaris bij notaris Frencken en werd na diens overlijden notaris te Hilvarenbeek. Hij was ook commandant van de rustende schutterij. Met leningen van de Tilburgsche Hypotheekbank kocht hij rond 1900 honderden hectaren woeste grond van de gemeente. Als eigenaar van het landgoed Tulder noemde hij zich "heer van Aalst en Thulden". Links zijn vrouw Marie Louise Henriëtte Sletering afkomstig uit Rheden en overleden te Arnhem in 1949.

Fotonummer["054677"]
PlaatsHilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingEmilius M.J.W.E. Huijsmans (Hilvarenbeek 1850-1920) was een kleinzoon van de Beekse maire Martinus Huijsmans. Hij werkte als kandidaat notaris bij notaris Frencken en werd na diens overlijden notaris te Hilvarenbeek. Hij was ook commandant van de rustende schutterij. Met leningen van de Tilburgsche Hypotheekbank kocht hij rond 1900 honderden hectaren woeste grond van de gemeente. Als eigenaar van het landgoed Tulder noemde hij zich "heer van Aalst en Thulden". Links zijn vrouw Marie Louise Henriëtte Sletering afkomstig uit Rheden en overleden te Arnhem in 1949.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p 93.
Datum["1910"]

054677 - Emilius M.J.W.E. Huijsmans (Hilvarenbeek 1850-1920) was een kleinzoon van de Beekse maire Martinus Huijsmans. Hij werkte als kandidaat notaris bij notaris Frencken en werd na diens overlijden notaris te Hilvarenbeek. Hij was ook commandant van de rustende schutterij. Met leningen van de Tilburgsche Hypotheekbank kocht hij rond 1900 honderden hectaren woeste grond van de gemeente. Als eigenaar van het landgoed Tulder noemde hij zich "heer van Aalst en Thulden". Links zijn vrouw Marie Louise Henriëtte Sletering afkomstig uit Rheden en overleden te Arnhem in 1949.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag