064909 - De Vaart richting de “Drimmelense Put”. Vooraan op de foto, bijna niet te zien, loopt de Vaart van links naar rechts, vanaf de Herengracht naar de “Put” welke wat verderop is gelegen. Op de voorgrond links ziet u een roeiaak (deze werden gebruikt in de Biesbosch) en daarnaast een aakje, dat waarschijnlijk omgebouwd wordt aan de scheepswerf van Niek van de Hoven hier op de hoek aan de linkerkant. Op de achtergrond rechts, ziet u het witte huis van Kees Lankhuizen. Dit huis staat aan de Stationsweg. De verbinding tussen Made en Drimmelen. Vroeger ging men waarschijnlijk door de “Put” naar de rivier de Amer. Dit was een open verbinding. Later heeft men de sluis gebouwd en een gedeelte van de “Vaart”gegraven. Aan de “Put” waren ook enkele werkplaatsen en scheepswerfjes gevestigd, o.a. van Iersel en van Suylekom. - Foto's & Kaarten

De Vaart richting de “Drimmelense Put”. Vooraan op de foto, bijna niet te zien, loopt de Vaart van links naar rechts, vanaf de Herengracht naar de “Put” welke wat verderop is gelegen. Op de voorgrond links ziet u een roeiaak (deze werden gebruikt in de Biesbosch) en daarnaast een aakje, dat waarschijnlijk omgebouwd wordt aan de scheepswerf van Niek van de Hoven hier op de hoek aan de linkerkant. Op de achtergrond rechts, ziet u het witte huis van Kees Lankhuizen. Dit huis staat aan de Stationsweg. De verbinding tussen Made en Drimmelen. Vroeger ging men waarschijnlijk door de “Put” naar de rivier de Amer. Dit was een open verbinding. Later heeft men de sluis gebouwd en een gedeelte van de “Vaart”gegraven. Aan de “Put” waren ook enkele werkplaatsen en scheepswerfjes gevestigd, o.a. van Iersel en van Suylekom.

Fotonummer["064909"]
PlaatsMade en Drimmelen
WijkDrimmelen
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Vaart richting de “Drimmelense Put”. Vooraan op de foto, bijna niet te zien, loopt de Vaart van links naar rechts, vanaf de Herengracht naar de “Put” welke wat verderop is gelegen. Op de voorgrond links ziet u een roeiaak (deze werden gebruikt in de Biesbosch) en daarnaast een aakje, dat waarschijnlijk omgebouwd wordt aan de scheepswerf van Niek van de Hoven hier op de hoek aan de linkerkant. Op de achtergrond rechts, ziet u het witte huis van Kees Lankhuizen. Dit huis staat aan de Stationsweg. De verbinding tussen Made en Drimmelen. Vroeger ging men waarschijnlijk door de “Put” naar de rivier de Amer. Dit was een open verbinding. Later heeft men de sluis gebouwd en een gedeelte van de “Vaart”gegraven. Aan de “Put” waren ook enkele werkplaatsen en scheepswerfjes gevestigd, o.a. van Iersel en van Suylekom.
Datum["1930"]

064909 - De Vaart richting de “Drimmelense Put”. Vooraan op de foto, bijna niet te zien, loopt de Vaart van links naar rechts, vanaf de Herengracht naar de “Put” welke wat verderop is gelegen. Op de voorgrond links ziet u een roeiaak (deze werden gebruikt in de Biesbosch) en daarnaast een aakje, dat waarschijnlijk omgebouwd wordt aan de scheepswerf van Niek van de Hoven hier op de hoek aan de linkerkant.  Op de achtergrond rechts, ziet u het witte huis van Kees Lankhuizen. Dit huis staat aan de Stationsweg. De verbinding tussen Made en Drimmelen.    Vroeger ging men waarschijnlijk door de “Put” naar de rivier de Amer. Dit was een open verbinding. Later heeft men de sluis gebouwd en een gedeelte van de “Vaart”gegraven.  Aan de “Put” waren ook enkele werkplaatsen en scheepswerfjes gevestigd, o.a. van Iersel en van Suylekom.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag