046496 - De molen van de familie Visscher op de hoek Molenstraat-Groeneweg tijdens de Eerste Wereldoorlog. De molen werd gebouwd door molenaar Benedictus de Visscher op een perceel grond in 1876 voor 270 gulden gekocht van landbouwer Antonie Boomaars. De Visscher overleed te Goirle in 1906 en werd als molenaar op deze molen opgevolgd door zijn zoon Gerardus Benedictus de Visscher. Rechts op de voorgrond een gaslantaarn. - Foto's & Kaarten

De molen van de familie Visscher op de hoek Molenstraat-Groeneweg tijdens de Eerste Wereldoorlog. De molen werd gebouwd door molenaar Benedictus de Visscher op een perceel grond in 1876 voor 270 gulden gekocht van landbouwer Antonie Boomaars. De Visscher overleed te Goirle in 1906 en werd als molenaar op deze molen opgevolgd door zijn zoon Gerardus Benedictus de Visscher. Rechts op de voorgrond een gaslantaarn.

Fotonummer["046496"]
PlaatsGoirle
Straat["Molenstraat"]
FotograafHuub P.J. de Bont, Goirle
HerkomstCollectie P. de Bont, Drunen.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe molen van de familie Visscher op de hoek Molenstraat-Groeneweg tijdens de Eerste Wereldoorlog. De molen werd gebouwd door molenaar Benedictus de Visscher op een perceel grond in 1876 voor 270 gulden gekocht van landbouwer Antonie Boomaars. De Visscher overleed te Goirle in 1906 en werd als molenaar op deze molen opgevolgd door zijn zoon Gerardus Benedictus de Visscher. Rechts op de voorgrond een gaslantaarn.
AnnotatieDe familie De Visscher, Molens in Goirle en Riel, p. 67-73.
Datum["1915"]

046496 - De molen van de familie Visscher op de hoek Molenstraat-Groeneweg tijdens de Eerste Wereldoorlog. De molen werd gebouwd door molenaar Benedictus de Visscher op een perceel grond in 1876 voor 270 gulden gekocht van landbouwer Antonie Boomaars. De Visscher overleed te Goirle in 1906 en werd als molenaar op deze molen opgevolgd door zijn zoon Gerardus Benedictus de Visscher. Rechts op de voorgrond een gaslantaarn.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag