604497 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Wilhelmus Christianus J.H. Rossieau; werd geboren op 9 maart 1914 in Tilburg en overleed op 28 januari 1945 in Tilburg. Op maandag 22 januari 1945 was een lid van de Binnenlandse Strijdkrachten thuis. Hij had zijn geweer in de huiskamer gelegd, nadat hij de patronen uit het magazijn had verwijderd. In de loop van de middag kwam Rossieau bij hem op bezoek en een broer van de BS-'er wilde het geweer aan hem laten zien. Wat de BS-'er zich niet realiseerde was, dat er nog een kogel in de kamer van zijn geweer zat. Het geweer ging onbedoeld af en Rossieau werd in de buik getroffen. Hij werd direct naar het St. Elisabeth ziekenhuis overgebracht, maar overleed 6 dagen later. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Wilhelmus Christianus J.H. Rossieau; werd geboren op 9 maart 1914 in Tilburg en overleed op 28 januari 1945 in Tilburg. Op maandag 22 januari 1945 was een lid van de Binnenlandse Strijdkrachten thuis. Hij had zijn geweer in de huiskamer gelegd, nadat hij de patronen uit het magazijn had verwijderd. In de loop van de middag kwam Rossieau bij hem op bezoek en een broer van de BS-'er wilde het geweer aan hem laten zien. Wat de BS-'er zich niet realiseerde was, dat er nog een kogel in de kamer van zijn geweer zat. Het geweer ging onbedoeld af en Rossieau werd in de buik getroffen. Hij werd direct naar het St. Elisabeth ziekenhuis overgebracht, maar overleed 6 dagen later.

Fotonummer["604497"]
PlaatsTilburg
Straat["Nieuwstraat 150"]
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Wilhelmus Christianus J.H. Rossieau; werd geboren op 9 maart 1914 in Tilburg en overleed op 28 januari 1945 in Tilburg. Op maandag 22 januari 1945 was een lid van de Binnenlandse Strijdkrachten thuis. Hij had zijn geweer in de huiskamer gelegd, nadat hij de patronen uit het magazijn had verwijderd. In de loop van de middag kwam Rossieau bij hem op bezoek en een broer van de BS-'er wilde het geweer aan hem laten zien. Wat de BS-'er zich niet realiseerde was, dat er nog een kogel in de kamer van zijn geweer zat. Het geweer ging onbedoeld af en Rossieau werd in de buik getroffen. Hij werd direct naar het St. Elisabeth ziekenhuis overgebracht, maar overleed 6 dagen later.
Huisnummer150

604497 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Wilhelmus Christianus J.H. Rossieau; werd geboren op 9 maart 1914 in Tilburg en overleed op 28 januari 1945 in Tilburg. 
Op maandag 22 januari 1945 was een lid van de Binnenlandse Strijdkrachten thuis. Hij had zijn geweer in de huiskamer gelegd, nadat hij de patronen uit het magazijn had verwijderd. In de loop van de middag kwam Rossieau bij hem op bezoek en een broer van de BS-'er wilde het geweer aan hem laten zien. Wat de BS-'er zich niet realiseerde was, dat er nog een kogel in de kamer van zijn geweer zat. Het geweer ging onbedoeld af en Rossieau werd in de buik getroffen. Hij werd direct naar het St. Elisabeth ziekenhuis overgebracht, maar overleed 6 dagen later.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag