001470 - Koestraat, kerk van de H. Leonardus en gezellen (Besterd). Zelfs na de bouw van de kerk aan de Hoefstraat, waarbij een groot aantal parochianen overgingen naar de laatstgenoemde parochie, bleek de kerk van de Besterd nog te klein. In 1914 is de kerk vergroot met drie transsepten. Ook de twee torens zijn toen gebouwd. - Foto's & Kaarten

Koestraat, kerk van de H. Leonardus en gezellen (Besterd). Zelfs na de bouw van de kerk aan de Hoefstraat, waarbij een groot aantal parochianen overgingen naar de laatstgenoemde parochie, bleek de kerk van de Besterd nog te klein. In 1914 is de kerk vergroot met drie transsepten. Ook de twee torens zijn toen gebouwd.

Fotonummer["001470"]
PlaatsTilburg
Straat["Koestraat"]
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKoestraat, kerk van de H. Leonardus en gezellen (Besterd). Zelfs na de bouw van de kerk aan de Hoefstraat, waarbij een groot aantal parochianen overgingen naar de laatstgenoemde parochie, bleek de kerk van de Besterd nog te klein. In 1914 is de kerk vergroot met drie transsepten. Ook de twee torens zijn toen gebouwd.
AnnotatieTC 4.5.1914
Huisnummer127
Datum["1918"]

001470 - Koestraat, kerk van de H. Leonardus en gezellen (Besterd). Zelfs na de bouw van de kerk aan de Hoefstraat, waarbij een groot aantal parochianen overgingen naar de laatstgenoemde parochie, bleek de kerk van de Besterd nog te klein. In 1914 is de kerk vergroot met drie transsepten. Ook de twee torens zijn toen gebouwd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag