010302 - Schans 32, voorheen de Heikant. Rechts het patronaat gebouwd onder het pastoraat van H. v.d. Veerdonk. Het beeld van Petrus Donders boven de ingang is later verplaatst naar het kerkhof van de Heikant. In 1967 ging het patronaat dienst doen als filiaal van de openbare bibliotheek tot half september 1981. In juni van dat jaar vroeg het PPR-raadslid D. Hendrickx om het gebouw, dat dan eigendom is van de gemeente, op de monumentenlijst te plaatsen om zo het oorspronkelijke karakter van de Schans te bewaren. - Foto's & Kaarten

Schans 32, voorheen de Heikant. Rechts het patronaat gebouwd onder het pastoraat van H. v.d. Veerdonk. Het beeld van Petrus Donders boven de ingang is later verplaatst naar het kerkhof van de Heikant. In 1967 ging het patronaat dienst doen als filiaal van de openbare bibliotheek tot half september 1981. In juni van dat jaar vroeg het PPR-raadslid D. Hendrickx om het gebouw, dat dan eigendom is van de gemeente, op de monumentenlijst te plaatsen om zo het oorspronkelijke karakter van de Schans te bewaren.

Fotonummer["010302"]
PlaatsTilburg
Straat["De Schans, voorheen Heikant"]
WijkDe Schans
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingSchans 32, voorheen de Heikant. Rechts het patronaat gebouwd onder het pastoraat van H. v.d. Veerdonk. Het beeld van Petrus Donders boven de ingang is later verplaatst naar het kerkhof van de Heikant. In 1967 ging het patronaat dienst doen als filiaal van de openbare bibliotheek tot half september 1981. In juni van dat jaar vroeg het PPR-raadslid D. Hendrickx om het gebouw, dat dan eigendom is van de gemeente, op de monumentenlijst te plaatsen om zo het oorspronkelijke karakter van de Schans te bewaren.
AnnotatieKatholiek Tilburg in beeld, p. 17. Nieuwsblad van het Zuiden 17.6.1981. De straten van Tilburg, p. 66.
Huisnummer43
Datum["1915"]

010302 - Schans 32, voorheen de Heikant. Rechts het patronaat gebouwd onder het pastoraat van H. v.d. Veerdonk. Het beeld van Petrus Donders boven de ingang is later verplaatst naar het kerkhof van de Heikant. In 1967 ging het patronaat dienst doen als filiaal van de openbare bibliotheek tot half september 1981. In juni van dat jaar vroeg het PPR-raadslid D. Hendrickx om het gebouw, dat dan eigendom is van de gemeente, op de monumentenlijst te plaatsen om zo het oorspronkelijke karakter van de Schans te bewaren.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag