056352 - Egidius (Janus) Copal werd geboren te Middelbeers op 27 augustus 1874 als zoon van de landbouwers Godefridus Copal en Helena Maria Mollen. Na enige tijd werkzaam geweest te zijn in het bedrijf van zijn ouders, vertrok hij in 1898 naar Helmond, waar hij werk vond als postbode. Op 8 juni 1903 trouwde hij in zijn geboorteplaats met Ida Maria Elisabeth van Mol. Janus was op dat ogenblik woonachtig in Goirle, waar hij naast zijn werk als postbode ook fotografeerde. In 1908 vertrok Janus met zijn gezin naar Drunen en vandaar naar Udenhout, om in 1911 definitief terug te komen naar Goirle, waar hij een huis liet bouwen aan de Tilburgseweg met op de bovenverdieping een fotoatelier. Op 31 oktober 1935 overleed Copal plotseling in de kerk: hij viel van zijn stoel en was dood. Zijn eerste vrouw was inmiddels al lang overleden. Janus hertrouwde in Goirle met Petronella A.M. de Volder. - Foto's & Kaarten

Egidius (Janus) Copal werd geboren te Middelbeers op 27 augustus 1874 als zoon van de landbouwers Godefridus Copal en Helena Maria Mollen. Na enige tijd werkzaam geweest te zijn in het bedrijf van zijn ouders, vertrok hij in 1898 naar Helmond, waar hij werk vond als postbode. Op 8 juni 1903 trouwde hij in zijn geboorteplaats met Ida Maria Elisabeth van Mol. Janus was op dat ogenblik woonachtig in Goirle, waar hij naast zijn werk als postbode ook fotografeerde. In 1908 vertrok Janus met zijn gezin naar Drunen en vandaar naar Udenhout, om in 1911 definitief terug te komen naar Goirle, waar hij een huis liet bouwen aan de Tilburgseweg met op de bovenverdieping een fotoatelier. Op 31 oktober 1935 overleed Copal plotseling in de kerk: hij viel van zijn stoel en was dood. Zijn eerste vrouw was inmiddels al lang overleden. Janus hertrouwde in Goirle met Petronella A.M. de Volder.

Fotonummer["056352"]
PlaatsGoirle
Herkomstcoll. H. Copal, Boxtel
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingEgidius (Janus) Copal werd geboren te Middelbeers op 27 augustus 1874 als zoon van de landbouwers Godefridus Copal en Helena Maria Mollen. Na enige tijd werkzaam geweest te zijn in het bedrijf van zijn ouders, vertrok hij in 1898 naar Helmond, waar hij werk vond als postbode. Op 8 juni 1903 trouwde hij in zijn geboorteplaats met Ida Maria Elisabeth van Mol. Janus was op dat ogenblik woonachtig in Goirle, waar hij naast zijn werk als postbode ook fotografeerde. In 1908 vertrok Janus met zijn gezin naar Drunen en vandaar naar Udenhout, om in 1911 definitief terug te komen naar Goirle, waar hij een huis liet bouwen aan de Tilburgseweg met op de bovenverdieping een fotoatelier. Op 31 oktober 1935 overleed Copal plotseling in de kerk: hij viel van zijn stoel en was dood. Zijn eerste vrouw was inmiddels al lang overleden. Janus hertrouwde in Goirle met Petronella A.M. de Volder.
AnnotatieEen monument voor de fotograaf, p 30-32.
Datum["1935"]

056352 - Egidius (Janus) Copal werd geboren te Middelbeers op 27 augustus 1874 als zoon van de landbouwers Godefridus Copal en Helena Maria Mollen. Na enige tijd werkzaam geweest te zijn in het bedrijf van zijn ouders, vertrok hij in 1898 naar Helmond, waar hij werk vond als postbode. Op 8 juni 1903 trouwde hij in zijn geboorteplaats met Ida Maria Elisabeth van Mol. Janus was op dat ogenblik woonachtig in Goirle, waar hij naast zijn werk als postbode ook fotografeerde. In 1908 vertrok Janus met zijn gezin naar Drunen en vandaar naar Udenhout, om in 1911 definitief terug te komen naar Goirle, waar hij een huis liet bouwen aan de Tilburgseweg met op de bovenverdieping een fotoatelier. Op 31 oktober 1935 overleed Copal plotseling in de kerk: hij viel van zijn stoel en was dood. Zijn eerste vrouw was inmiddels al lang overleden. Janus hertrouwde in Goirle met Petronella A.M. de Volder.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag