604019 - Parochie Gasthuisstraat. Komst van de bisschop Mgr. Mutsaerts ter gelegenheid van de consecratie van de nieuwe kerk van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand. Men stond de bisschop op te wachten in de Lange Nieuwstraat en vandaar ging men in processie naar het nieuwe kerkgebouw. Het ontwerp van dat kerkgebouw was van de Eindhovens architect J.C. van Buytenen, die in de Vredeman de Vriesstraat ook een parochiehuis realiseerde. - Foto's & Kaarten

Parochie Gasthuisstraat. Komst van de bisschop Mgr. Mutsaerts ter gelegenheid van de consecratie van de nieuwe kerk van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand. Men stond de bisschop op te wachten in de Lange Nieuwstraat en vandaar ging men in processie naar het nieuwe kerkgebouw. Het ontwerp van dat kerkgebouw was van de Eindhovens architect J.C. van Buytenen, die in de Vredeman de Vriesstraat ook een parochiehuis realiseerde.

Fotonummer["604019"]
PlaatsTilburg
Straat["Lange Nieuwsstraat"]
Datering vanaf04-09-1955
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingParochie Gasthuisstraat. Komst van de bisschop Mgr. Mutsaerts ter gelegenheid van de consecratie van de nieuwe kerk van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand. Men stond de bisschop op te wachten in de Lange Nieuwstraat en vandaar ging men in processie naar het nieuwe kerkgebouw. Het ontwerp van dat kerkgebouw was van de Eindhovens architect J.C. van Buytenen, die in de Vredeman de Vriesstraat ook een parochiehuis realiseerde.
Huisnummer14
Datum

604019 - Parochie Gasthuisstraat.
Komst van de bisschop Mgr. Mutsaerts ter gelegenheid van de consecratie van de nieuwe kerk van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand. Men stond de bisschop op te wachten in de Lange Nieuwstraat en vandaar ging men in processie naar het nieuwe kerkgebouw. Het  ontwerp van dat kerkgebouw was van de Eindhovens architect J.C. van Buytenen, die in de Vredeman de Vriesstraat ook een parochiehuis realiseerde.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag