000847 - Heuvel zuidwestzijde, richting Heuvelstraat. Vanuit het wachthuisje in het midden op de foto werd toezicht gehouden op de militaire staf van de vierde divisie, die haar hoofdkwartier had in hotel de Gouden Zwaan (derde pand links) In 1915 werd dit wachthokje in brand gestoken bij relletjes, die uitbraken tijdens de viering van de verjaardag van koningin Emma. - Foto's & Kaarten

Heuvel zuidwestzijde, richting Heuvelstraat. Vanuit het wachthuisje in het midden op de foto werd toezicht gehouden op de militaire staf van de vierde divisie, die haar hoofdkwartier had in hotel de Gouden Zwaan (derde pand links) In 1915 werd dit wachthokje in brand gestoken bij relletjes, die uitbraken tijdens de viering van de verjaardag van koningin Emma.

Fotonummer["000847"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvel"]
WijkCentrum
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingHeuvel zuidwestzijde, richting Heuvelstraat. Vanuit het wachthuisje in het midden op de foto werd toezicht gehouden op de militaire staf van de vierde divisie, die haar hoofdkwartier had in hotel de Gouden Zwaan (derde pand links) In 1915 werd dit wachthokje in brand gestoken bij relletjes, die uitbraken tijdens de viering van de verjaardag van koningin Emma.
AnnotatieAch Lieve Tijd 1, p5
Datum["1915"]

000847 - Heuvel  zuidwestzijde, richting Heuvelstraat. Vanuit het wachthuisje in het midden op de foto werd toezicht gehouden op de militaire staf van de vierde divisie, die haar hoofdkwartier had in hotel de Gouden Zwaan (derde pand links) In 1915 werd dit wachthokje in brand gestoken bij relletjes, die uitbraken tijdens de viering van de verjaardag van koningin Emma.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag