651382 - Mariëngaarde. Tilburg.Een tekening van het bejaardenhuis complex met duidelijk zichtbaar het hoofdgebouw, de kapel en de binnenplaats met de tuinelementen. Gezien vanuit het Hoofdgebouw zijn links (west) en rechts (noord) de vleugels te zien waarin de meeste wooneenheden zijn ondergebracht. Aan het uiteinde van de noordvleugel is de kapel opgetrokken en haaks op deze noordvleugel staat een uitbouw waar de eetzaal, de keukens, de kantoren en het verblijf van de zusters zijn ondergebracht. Op 3 februari 1945 lieten de Duitsers een bom vallen die de uitbouw compleet vernietigde. Na de oorlog werd er een nieuwe uitbouw neergezet die een verdieping hoger werd dan de oude uitbouw. - Foto's & Kaarten

Mariëngaarde. Tilburg.Een tekening van het bejaardenhuis complex met duidelijk zichtbaar het hoofdgebouw, de kapel en de binnenplaats met de tuinelementen. Gezien vanuit het Hoofdgebouw zijn links (west) en rechts (noord) de vleugels te zien waarin de meeste wooneenheden zijn ondergebracht. Aan het uiteinde van de noordvleugel is de kapel opgetrokken en haaks op deze noordvleugel staat een uitbouw waar de eetzaal, de keukens, de kantoren en het verblijf van de zusters zijn ondergebracht. Op 3 februari 1945 lieten de Duitsers een bom vallen die de uitbouw compleet vernietigde. Na de oorlog werd er een nieuwe uitbouw neergezet die een verdieping hoger werd dan de oude uitbouw.

Fotonummer["651382"]
PlaatsTilburg
Straat["Burgemeester Damsstraat"]
WijkZorgvlied
FotograafB. van Eerd & Zn., Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMariëngaarde. Tilburg.Een tekening van het bejaardenhuis complex met duidelijk zichtbaar het hoofdgebouw, de kapel en de binnenplaats met de tuinelementen. Gezien vanuit het Hoofdgebouw zijn links (west) en rechts (noord) de vleugels te zien waarin de meeste wooneenheden zijn ondergebracht. Aan het uiteinde van de noordvleugel is de kapel opgetrokken en haaks op deze noordvleugel staat een uitbouw waar de eetzaal, de keukens, de kantoren en het verblijf van de zusters zijn ondergebracht. Op 3 februari 1945 lieten de Duitsers een bom vallen die de uitbouw compleet vernietigde. Na de oorlog werd er een nieuwe uitbouw neergezet die een verdieping hoger werd dan de oude uitbouw.
AnnotatieGoogle
Huisnummer15
Datum["06-1935"]

651382 - Mariëngaarde. Tilburg.Een tekening van het bejaardenhuis complex met duidelijk zichtbaar het hoofdgebouw, de kapel en de binnenplaats met de tuinelementen. Gezien vanuit het Hoofdgebouw zijn links (west) en rechts (noord) de vleugels te zien waarin de meeste wooneenheden zijn ondergebracht. Aan het uiteinde van de noordvleugel is de kapel opgetrokken en haaks op deze noordvleugel staat een uitbouw waar de eetzaal, de keukens, de kantoren en het verblijf van de zusters zijn ondergebracht. Op 3 februari 1945 lieten de Duitsers een bom vallen die de uitbouw compleet vernietigde. Na de oorlog werd er een nieuwe uitbouw neergezet die een verdieping hoger werd dan de oude uitbouw.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag