067665 - DRIE KINDEREN IN EEN KRING. Beeldengroep in edelbeton van de Tilburgse kunstenaar Hans CLAESEN (1925-1995). Lokatie: plantsoen van voormalige R.K. Basisschool "Gemma Galgani" / "Albertus Magnus" aan de Postelse Hoeflaan 330. Realisatie: 1962. De figuren vormen weliswaar een kring, maar ze staan met de ruggen naar elkaar toe en lijken van elkaars bestaan niet op de hoogte. Door de balletachtige houdingen en "onleesbare"gelaatsuitdrukkingen, lijkt de groep zich aan de werkelijkheid te onttrekken, als een droombeeld. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte.Onderwijs. - Foto's & Kaarten

DRIE KINDEREN IN EEN KRING. Beeldengroep in edelbeton van de Tilburgse kunstenaar Hans CLAESEN (1925-1995). Lokatie: plantsoen van voormalige R.K. Basisschool "Gemma Galgani" / "Albertus Magnus" aan de Postelse Hoeflaan 330. Realisatie: 1962. De figuren vormen weliswaar een kring, maar ze staan met de ruggen naar elkaar toe en lijken van elkaars bestaan niet op de hoogte. Door de balletachtige houdingen en "onleesbare"gelaatsuitdrukkingen, lijkt de groep zich aan de werkelijkheid te onttrekken, als een droombeeld. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte.Onderwijs.

Fotonummer["067665"]
PlaatsTilburg
Straat["Postelse Hoeflaan"]
WijkTilburg-West
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDRIE KINDEREN IN EEN KRING. Beeldengroep in edelbeton van de Tilburgse kunstenaar Hans CLAESEN (1925-1995). Lokatie: plantsoen van voormalige R.K. Basisschool "Gemma Galgani" / "Albertus Magnus" aan de Postelse Hoeflaan 330. Realisatie: 1962. De figuren vormen weliswaar een kring, maar ze staan met de ruggen naar elkaar toe en lijken van elkaars bestaan niet op de hoogte. Door de balletachtige houdingen en "onleesbare"gelaatsuitdrukkingen, lijkt de groep zich aan de werkelijkheid te onttrekken, als een droombeeld. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte.Onderwijs.
AnnotatiePaul van de Sande, Kunst onderweg. 212 kunstwerken in Tilburg. 2e herz. druk1992, nr. 150 / Paul van de Sande, Kunst onderweg. 166 kunstwerken in Tilburg. 1e druk 1986, nr. 123
Huisnummer330
Datum["1962"]

067665 - DRIE KINDEREN IN EEN KRING. Beeldengroep in edelbeton van de Tilburgse kunstenaar Hans CLAESEN (1925-1995). Lokatie: plantsoen van voormalige R.K. Basisschool "Gemma Galgani" / "Albertus Magnus" aan de Postelse Hoeflaan 330. Realisatie: 1962. De figuren vormen weliswaar een kring, maar ze staan met de ruggen naar elkaar toe en lijken van elkaars bestaan niet op de hoogte. Door de balletachtige houdingen en "onleesbare"gelaatsuitdrukkingen, lijkt de groep zich aan de werkelijkheid te onttrekken, als een droombeeld. 


Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte.Onderwijs.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag