020250 - Inwoners van de Hasselt bij 'hun' kapel. Vanaf het begin is de kapel een aangelegenheid geweest van de bewoners van de herdgang Hasselt. De kapel was onafhankelijk van elke wereldse en geestelijke organisatie en werd beheerd door de bewoners zelf. Zij zorgden voor het onderhoud en de benodigde financiën. Bij kadastrale opmetingen in 1832 worden de kapel, de grond en het weiland rondom de kapel ten onrechte op naam van het kerkbestuur van de parochie Goirke geplaatst. In een brief d.d. 14 januari 1899 deelt de gemeente het Goirkese kerkbestuur mee dat de bedoelde percelen grond in volle eigendom komen aan de moederparochie. Deze draagt ze dadelijk over aan de net opgerichte parochie van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. - Foto's & Kaarten

Inwoners van de Hasselt bij 'hun' kapel. Vanaf het begin is de kapel een aangelegenheid geweest van de bewoners van de herdgang Hasselt. De kapel was onafhankelijk van elke wereldse en geestelijke organisatie en werd beheerd door de bewoners zelf. Zij zorgden voor het onderhoud en de benodigde financiën. Bij kadastrale opmetingen in 1832 worden de kapel, de grond en het weiland rondom de kapel ten onrechte op naam van het kerkbestuur van de parochie Goirke geplaatst. In een brief d.d. 14 januari 1899 deelt de gemeente het Goirkese kerkbestuur mee dat de bedoelde percelen grond in volle eigendom komen aan de moederparochie. Deze draagt ze dadelijk over aan de net opgerichte parochie van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans.

Fotonummer["020250"]
PlaatsTilburg
Straat["Hasseltplein"]
WijkMariaziekenhuis/Vredeburcht
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingInwoners van de Hasselt bij 'hun' kapel. Vanaf het begin is de kapel een aangelegenheid geweest van de bewoners van de herdgang Hasselt. De kapel was onafhankelijk van elke wereldse en geestelijke organisatie en werd beheerd door de bewoners zelf. Zij zorgden voor het onderhoud en de benodigde financiën. Bij kadastrale opmetingen in 1832 worden de kapel, de grond en het weiland rondom de kapel ten onrechte op naam van het kerkbestuur van de parochie Goirke geplaatst. In een brief d.d. 14 januari 1899 deelt de gemeente het Goirkese kerkbestuur mee dat de bedoelde percelen grond in volle eigendom komen aan de moederparochie. Deze draagt ze dadelijk over aan de net opgerichte parochie van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans.
AnnotatieDe Hasseltse kapel: troost en toeverlaat voor velen, 1987, p. 40-41
Huisnummer7
Datum["1904"]

020250 - Inwoners van de Hasselt bij  'hun' kapel. Vanaf het begin is de kapel een aangelegenheid geweest van de bewoners van de herdgang Hasselt. De kapel was onafhankelijk van elke wereldse en geestelijke organisatie en werd beheerd door de bewoners zelf. Zij zorgden voor het onderhoud en de benodigde financiën. Bij kadastrale opmetingen in 1832 worden de kapel, de grond en het weiland rondom de kapel ten onrechte op naam van het kerkbestuur van de parochie Goirke geplaatst. In een brief d.d. 14 januari 1899 deelt de gemeente het Goirkese kerkbestuur mee dat de bedoelde percelen grond in volle eigendom komen aan de moederparochie. Deze draagt ze dadelijk over aan de net opgerichte parochie van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag