001697 - Spoorwegovergang Heuvel/Besterd. De straat achter het spoor heette toen nog Koestraat. Nu is de Besterdring de verbinding tussen Heuvel en Besterd. Rechts villa Eleonora, gesloopt in 1935. De laatste bewoner was dokter Van Baar. Eerder woonden er de familie Mutsaerts-Diepen en in de negentiende eeuw M.J.J.H. Lommen, majoor-commandant van de dienstdoende schutterij. Ter plaatse heet het nu N.S.plein. - Foto's & Kaarten

Spoorwegovergang Heuvel/Besterd. De straat achter het spoor heette toen nog Koestraat. Nu is de Besterdring de verbinding tussen Heuvel en Besterd. Rechts villa Eleonora, gesloopt in 1935. De laatste bewoner was dokter Van Baar. Eerder woonden er de familie Mutsaerts-Diepen en in de negentiende eeuw M.J.J.H. Lommen, majoor-commandant van de dienstdoende schutterij. Ter plaatse heet het nu N.S.plein.

Fotonummer["001697"]
PlaatsTilburg
Straat["NS Plein"]
Datering vanaf1934
FotograafA. van Beurden (Leo van Beurden)
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingSpoorwegovergang Heuvel/Besterd. De straat achter het spoor heette toen nog Koestraat. Nu is de Besterdring de verbinding tussen Heuvel en Besterd. Rechts villa Eleonora, gesloopt in 1935. De laatste bewoner was dokter Van Baar. Eerder woonden er de familie Mutsaerts-Diepen en in de negentiende eeuw M.J.J.H. Lommen, majoor-commandant van de dienstdoende schutterij. Ter plaatse heet het nu N.S.plein.
AnnotatieTilburg in oude ansichten I, nr. 139. Tilburgers in beeld. p. 128.
Datum

001697 - Spoorwegovergang Heuvel/Besterd. De straat achter het spoor heette toen nog Koestraat. Nu is de Besterdring de verbinding tussen Heuvel en Besterd.  Rechts villa Eleonora, gesloopt in 1935. De laatste bewoner was dokter Van Baar. Eerder woonden er de familie Mutsaerts-Diepen en in de negentiende eeuw M.J.J.H. Lommen, majoor-commandant van de dienstdoende schutterij. Ter plaatse heet het nu  N.S.plein.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag