038641 - Volt.Zuid. Gebouwen. Ca 1970. Het kantoor van het productiebureau, later materials-management, annex timmerwinkel gebouw G uit 1928. Linksboven is nog te zien de stoomfluit die begin en einde werktijd aangaf. Deze was gemonteerd boven het oude ketelhuis H. Bij de verhuizing naar noord is de stoomfluit door de afd. metaalwaren meegenomen. Ze werd daar gebruikt bij binnenkomst van jubilarissen. Het geluid werd hier geproduceerd m.b.v. perslucht i.p.v. stoom. - Foto's & Kaarten

Volt.Zuid. Gebouwen. Ca 1970. Het kantoor van het productiebureau, later materials-management, annex timmerwinkel gebouw G uit 1928. Linksboven is nog te zien de stoomfluit die begin en einde werktijd aangaf. Deze was gemonteerd boven het oude ketelhuis H. Bij de verhuizing naar noord is de stoomfluit door de afd. metaalwaren meegenomen. Ze werd daar gebruikt bij binnenkomst van jubilarissen. Het geluid werd hier geproduceerd m.b.v. perslucht i.p.v. stoom.

Fotonummer["038641"]
PlaatsTilburg
Straat["Groenstraat"]
Datering vanaf1970
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt.Zuid. Gebouwen. Ca 1970. Het kantoor van het productiebureau, later materials-management, annex timmerwinkel gebouw G uit 1928. Linksboven is nog te zien de stoomfluit die begin en einde werktijd aangaf. Deze was gemonteerd boven het oude ketelhuis H. Bij de verhuizing naar noord is de stoomfluit door de afd. metaalwaren meegenomen. Ze werd daar gebruikt bij binnenkomst van jubilarissen. Het geluid werd hier geproduceerd m.b.v. perslucht i.p.v. stoom.
AnnotatieTussen gloeilamp en hoogspanningstrafo.Bldz.40.
Huisnummer139
Datum

038641 - Volt.Zuid. Gebouwen. Ca 1970. Het kantoor van het productiebureau, later materials-management, annex timmerwinkel gebouw G uit 1928. Linksboven is nog te zien de stoomfluit die begin en einde werktijd aangaf. Deze was gemonteerd boven het oude ketelhuis H. Bij de verhuizing naar noord is de stoomfluit door de afd. metaalwaren meegenomen. Ze werd daar gebruikt bij binnenkomst van jubilarissen. Het geluid werd hier geproduceerd m.b.v. perslucht i.p.v. stoom.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag