011404 - In 1849 richtte mgr. J. Zwijsen het genootschap der Heilige Kindsheid op, met als doel "door gebed en aalmoezen, vooral door kinderen, de arme heidensche kinderen in China en andere ongeloovige landen, voor het tijdelijk en eeuwig leven te redden". Op de Kindsheiddag werd er een optocht gehouden waarbij kinderen zowel missiewerkers als de te bekeren heidenen uitbeeeldden. Hier de Chinese "keizer", Vincent BOGAERS (1838-1901), de latere textielfabrikant, tijdens de viering van het gouden jubileum van het genootschap der Heilige Kindsheid in de parochie 't Heike op 21 juni 1899. - Foto's & Kaarten

In 1849 richtte mgr. J. Zwijsen het genootschap der Heilige Kindsheid op, met als doel "door gebed en aalmoezen, vooral door kinderen, de arme heidensche kinderen in China en andere ongeloovige landen, voor het tijdelijk en eeuwig leven te redden". Op de Kindsheiddag werd er een optocht gehouden waarbij kinderen zowel missiewerkers als de te bekeren heidenen uitbeeeldden. Hier de Chinese "keizer", Vincent BOGAERS (1838-1901), de latere textielfabrikant, tijdens de viering van het gouden jubileum van het genootschap der Heilige Kindsheid in de parochie 't Heike op 21 juni 1899.

Fotonummer["011404"]
PlaatsTilburg
FotograafAdriaan van Beurden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIn 1849 richtte mgr. J. Zwijsen het genootschap der Heilige Kindsheid op, met als doel "door gebed en aalmoezen, vooral door kinderen, de arme heidensche kinderen in China en andere ongeloovige landen, voor het tijdelijk en eeuwig leven te redden". Op de Kindsheiddag werd er een optocht gehouden waarbij kinderen zowel missiewerkers als de te bekeren heidenen uitbeeeldden. Hier de Chinese "keizer", Vincent BOGAERS (1838-1901), de latere textielfabrikant, tijdens de viering van het gouden jubileum van het genootschap der Heilige Kindsheid in de parochie 't Heike op 21 juni 1899.
Annotatie Kitty de Leeuw, Katholiek, standsbewust en dorps? Cultuur, mentaliteit en zorg 1814-1940, in: dr. Cock Gorisse, hoofdredactie, Tilburg, stad met een levend verleden. De geschiedenis van Tilburg vanaf de steentijd tot en met de twintigste eeuw. Regionaal Historisch Centrum Tilburg, Tilburg, 2001, p. 325. De foto in dit boek laat ook de "onderdanen van de keizer" zien in de personen van de jeugdige Henri van den Berg, Kerstens, Adriaan van Roessel en Louis Happel.
Datum["21-06-1915"]

011404 - In 1849 richtte mgr. J.  Zwijsen het genootschap der Heilige Kindsheid op, met als doel "door gebed en aalmoezen, vooral door kinderen, de arme heidensche kinderen in China en andere ongeloovige landen, voor het tijdelijk en eeuwig leven te redden". Op de Kindsheiddag werd er een optocht gehouden waarbij kinderen zowel missiewerkers als de te bekeren heidenen uitbeeeldden. Hier de Chinese "keizer", Vincent BOGAERS (1838-1901), de latere textielfabrikant, tijdens de viering van het gouden jubileum van het genootschap der Heilige Kindsheid in de parochie 't Heike op 21 juni 1899.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag