651457 - Bevrijding. Tweede Wereldoorlog. Tilburg. Een brandplaatje uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens bombardements-vluchten op nazi - Duitsland gooiden de geallieerde piloten kleine foto's uit hun vliegtuig met daarop óf opwekkende boodschappen óf (meestal) een afbeelding van de koninklijke familie die in Canada verbleef. De foto's werden een geliefd verzamel- en ruilobject, tot groot ongenoegen van de bezetter. Die verspreidde daarom het bericht dat de foto's gevaarlijk waren omdat ze spontaan in brand konden vliegen. Vandaar de spotnaam ''brandplaatje''. - Foto's & Kaarten

Bevrijding. Tweede Wereldoorlog. Tilburg. Een brandplaatje uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens bombardements-vluchten op nazi - Duitsland gooiden de geallieerde piloten kleine foto's uit hun vliegtuig met daarop óf opwekkende boodschappen óf (meestal) een afbeelding van de koninklijke familie die in Canada verbleef. De foto's werden een geliefd verzamel- en ruilobject, tot groot ongenoegen van de bezetter. Die verspreidde daarom het bericht dat de foto's gevaarlijk waren omdat ze spontaan in brand konden vliegen. Vandaar de spotnaam ''brandplaatje''.

Fotonummer["651457"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1942
HerkomstArchief 406 Collectie documentatie 1940-1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBevrijding. Tweede Wereldoorlog. Tilburg. Een brandplaatje uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens bombardements-vluchten op nazi - Duitsland gooiden de geallieerde piloten kleine foto's uit hun vliegtuig met daarop óf opwekkende boodschappen óf (meestal) een afbeelding van de koninklijke familie die in Canada verbleef. De foto's werden een geliefd verzamel- en ruilobject, tot groot ongenoegen van de bezetter. Die verspreidde daarom het bericht dat de foto's gevaarlijk waren omdat ze spontaan in brand konden vliegen. Vandaar de spotnaam ''brandplaatje''.
Datum

651457 - Bevrijding. Tweede Wereldoorlog. Tilburg.
Een brandplaatje uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens bombardements-vluchten op nazi - Duitsland gooiden de geallieerde piloten kleine foto's uit hun vliegtuig met daarop óf opwekkende boodschappen óf (meestal) een afbeelding van de koninklijke familie die in Canada verbleef. De foto's werden een geliefd verzamel- en ruilobject, tot groot ongenoegen van de bezetter. Die verspreidde daarom het bericht dat de foto's gevaarlijk waren omdat ze spontaan in brand konden vliegen. Vandaar de spotnaam  ''brandplaatje''.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag