093083 - Atletiek- en gymnastiekvereniging S.O.S. (Sport Ontwikkelt Spieren) werd opgericht vanuit het patronaat en `de Jonge Werkman` in 1931. De oprichtingsvergadering vond plaats in het Bondsgebouw aan het Oranjeplein op 25 maart 1932. Auteur H.W. Janson noemt in zijn 2Bijdrage tot de Geschiedenis van Goirle" als oprichters: Eduard Zebrechts, P. van den Berg, P. van Ostade en J. van Oirschot. In oktober 1933 is er sprake van een bloeiende vereniging. Vanaf juli 1934 werden ook niet-leden van het patronaat en "de Jonge Werkman" toegelaten. Op de foto het bestuur, de leden en het nieuwe vaandel uit 1934. "In burger" v.l.n.r. de bestuursleden Piet van Ostade, Pierre van den Berg, Willem Luijten, geestelijk adviseur kapelaan Briels, Frans Tra, Toon Weijters, Wim Snels en Theo Mallens. Geheel rechts trainer Pierre Sparidans. Geheel links tamboer Piet van den Hout en naast hem Kees Hendriks. - Foto's & Kaarten

Atletiek- en gymnastiekvereniging S.O.S. (Sport Ontwikkelt Spieren) werd opgericht vanuit het patronaat en `de Jonge Werkman` in 1931. De oprichtingsvergadering vond plaats in het Bondsgebouw aan het Oranjeplein op 25 maart 1932. Auteur H.W. Janson noemt in zijn 2Bijdrage tot de Geschiedenis van Goirle" als oprichters: Eduard Zebrechts, P. van den Berg, P. van Ostade en J. van Oirschot. In oktober 1933 is er sprake van een bloeiende vereniging. Vanaf juli 1934 werden ook niet-leden van het patronaat en "de Jonge Werkman" toegelaten. Op de foto het bestuur, de leden en het nieuwe vaandel uit 1934. "In burger" v.l.n.r. de bestuursleden Piet van Ostade, Pierre van den Berg, Willem Luijten, geestelijk adviseur kapelaan Briels, Frans Tra, Toon Weijters, Wim Snels en Theo Mallens. Geheel rechts trainer Pierre Sparidans. Geheel links tamboer Piet van den Hout en naast hem Kees Hendriks.

Fotonummer["093083"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1935
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAtletiek- en gymnastiekvereniging S.O.S. (Sport Ontwikkelt Spieren) werd opgericht vanuit het patronaat en `de Jonge Werkman` in 1931. De oprichtingsvergadering vond plaats in het Bondsgebouw aan het Oranjeplein op 25 maart 1932. Auteur H.W. Janson noemt in zijn 2Bijdrage tot de Geschiedenis van Goirle" als oprichters: Eduard Zebrechts, P. van den Berg, P. van Ostade en J. van Oirschot. In oktober 1933 is er sprake van een bloeiende vereniging. Vanaf juli 1934 werden ook niet-leden van het patronaat en "de Jonge Werkman" toegelaten. Op de foto het bestuur, de leden en het nieuwe vaandel uit 1934. "In burger" v.l.n.r. de bestuursleden Piet van Ostade, Pierre van den Berg, Willem Luijten, geestelijk adviseur kapelaan Briels, Frans Tra, Toon Weijters, Wim Snels en Theo Mallens. Geheel rechts trainer Pierre Sparidans. Geheel links tamboer Piet van den Hout en naast hem Kees Hendriks.
AnnotatieHet Nieuwsblad van het Zuiden, 19.3.1931, 10.10.1933, 14.7.1934, 5.11.1934.
Datum

093083 - Atletiek- en gymnastiekvereniging S.O.S. (Sport Ontwikkelt Spieren) werd opgericht vanuit het patronaat en `de Jonge Werkman` in 1931. De oprichtingsvergadering vond plaats in het Bondsgebouw aan het Oranjeplein op 25 maart 1932. Auteur H.W. Janson noemt in zijn 2Bijdrage tot de Geschiedenis van Goirle" als oprichters: Eduard Zebrechts, P. van den Berg, P. van Ostade en J. van Oirschot. In oktober 1933 is er sprake van een bloeiende vereniging. Vanaf juli 1934 werden ook niet-leden van het patronaat en "de Jonge Werkman" toegelaten. Op de foto het bestuur, de leden en het nieuwe vaandel uit 1934. "In burger" v.l.n.r. de bestuursleden Piet van Ostade, Pierre van den Berg, Willem Luijten, geestelijk adviseur kapelaan Briels, Frans Tra, Toon Weijters, Wim Snels en Theo Mallens. Geheel rechts trainer Pierre Sparidans. Geheel links tamboer Piet van den Hout en naast hem Kees Hendriks.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag