Bezoek van wethouder Hofkens uit Geertruidenberg

6
11-12-2018
  • Geertruidenberg
  • wethouder
  • bezoek
wethouder Hofkens GeertruidenbergVanaf mei 2018 heeft Geertruidenberg een nieuwe wethouder met het archief in zijn portefeuille.  Een mooie reden om kennis te maken met Mike Hofkens. Vrijdag 7 december kwam hij op bezoek, samen met René Roovers (clustermanager afdeling DIV) en William Verhagen (medewerker DIV).

In Geertruidenberg maakten ze helaas kortgeleden nog iets vervelends mee met het archief in het gemeentehuis: schimmel in het depot. De pers was er meteen bij, waarbij de journaliste opmerkte dat het 'mythische beeld' dat zij had bij een archief lichtelijk onderuit gegaan was.

wethouder Hofkens GeertruidenbergOnze gesprekken over de worsteling bij de gemeente én bij ons over de AVG dragen ook niet bij aan een mythisch beeld. Ontwikkelingen op het gebied van digitale duurzaamheid kunnen we er ook niet onder scharen, maar blij worden we er wel van! Geertruidenberg was de eerste gemeente die zich aansloot bij ons e-depot. Samen met William Verhagen presenteerden we ons e-depot in juli 2017 tijdens de Archiefdagen van KVAN/BRAIN. Complimenten aan de DIV-afdeling van Geertruidenberg, die er hard aan trekt om dit samen met ons van de grond te krijgen.

wethouder Hofkens GeertruidenbergIn de collectie van Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonsveer zitten een aantal pareltjes. In het depot waren deze te zien, met historische uitleg door Luud de Brouwer. Oude kaarten en kleurrijke plattegronden, laat-middeleeuwse charters, verkiezingslijsten (en de ontwikkeling daarvan tot na de invoering van het stemrecht voor vrouwen), stukken over de watersnoodramp in 1953 en het prachtige gildeboek van de vissers; deze stukken spreken tot de verbeelding. Gelukkig: het mythische beeld van het archief is er dus toch nog.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag