Educatie en participatie

4
03-02-2015
 • bezoek
 • cursussen
 • cursus
 • onderwijs
 • participatie
 • educatie
Cursusflyer+2013_foto+Maria+vd+Heyden_kleinRegionaal Archief Tilburg beschikt over een uitgebreide collectie bronnen, zoals foto’s, kranten, boeken, archieven en inventarissen. Voor diverse publieksgroepen en individuele gebruikers wil het archief deze bronnen zo toegankelijk mogelijk maken. We onderscheiden educatieve gebruikers en participanten.


Educatie
Onder educatie verstaan we basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en individuele leerlingen. Hiervoor organiseren we groepsontvangsten in het archief en verzorgen we lessen op school. Voor scholen waarmee we een langdurige overeenkomst hebben afgesloten, ontwikkelen we een Doorgaande leerlijn . Ook cursussen voor volwassenen beschouwen we als educatie. Jaarlijks organiseren we cursussen als Familiegeschiedenis, Huizenonderzoek, Stamboomonderzoek, Oud Schrift voor beginners en voor gevorderden.

Educatieve tools
Geschiedenislokaal013
Tijdmachine Tilburg
Tijdmachine Gilze en Rijen
Tijdmachine Oosterhout
Elektronische leeromgeving


Participatie
Regionaal Archief Tilburg wil cultuurhistorisch onderzoek bevorderen en maakt daarvoor graag gebruik van de kennis die aanwezig is in de samenleving. Zo helpen gebruikers mee aan het ontsluiten van archiefmateriaal en stellen deze online beschikbaar:

Tilburg Wiki
Geheugen van Tilburg
‚Äč
Tilburg op de Kaart
Geertruidenberg op de Kaart

Groepsontvangsten in het archief
Onderwijsgroepen ontvangen we graag op woensdag en donderdag. Voor de begeleiding van groepen vragen we € 100,- voor 1,5 uur.

Wil je graag met een groep komen? Neem contact op met Lobke Bool 013-5494 571 (di, wo, vr) of stuur een e-mail naar  lobke.bool@regionaalarchieftilburg.nl.

2 reacties

Reageren
 1. luud | Jul 15, 2016

  @Pieter BLok

  Beste Pieter,

  dank voor je aanvulling. Ik neem aan dat het gaat over beschrijvingen die je hebt gevonden in de Tijdmachine Gilze en Rijen. Wij beheren de inhoud daarvan niet, dat doet de heemkring Molenheide. Ik zal zorgen dat jouw opmerking bij hen terecht komt.

  Groet,

  Luud

 2. Pieter J Blok | Jul 11, 2016

  Maar aanleiding van uw artikel over de vliegbasis Gilze-Rijen wil ik U er van inlichten dat the fotografische opleidingen gedurende de jaren 1960 tot minstens 1966 nog aktief waren. De opleidingen stonden voor het merendeel van deze periode onder de leiding van de AOOI Theo van dear Water en een select team van specialist instructeurs.

  Helaas kan ik U geen  verderere  inlichtingen verstrekken, daar in in 1966 de Luchtmacht heb verlaten en in 1970 naar Engeland ben verhuisd.

  Met vriendelijke groet,

  Pieter J BLok

  Reigate, Surrey

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?

  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
  sluit Online op dit moment
  -
  Stel een vraag