Lezing over Koning Willem II en Tilburg

0
27-02-2014
  • koning Willem II
  • Willem II
  • lezing

De persoon van Willem II staat meer dan 160 jaar na zijn dood weer volop in de belangstelling. Over de levens van de Nederlandse koningen verschenen eind 2013 een drietal boeiende biografieën. En het kunstbezit van de ‘Tilburgse’ koning is vanaf 5 maart in Dordrecht te zien in een mooie tentoonstelling. Maar Willem II regeerde slechts 8 jaar en is de minst bekende van de drie vorsten. Zijn beeld is lang weggedrukt tussen dat van zijn voorganger en opvolger. 
 
Heemkundekring Tilborgh opganiseert in maart een avond met twee lezingen, waarin Willem II centraal staat. Zijn biograaf, historicus Jeroen van Zanten, legt uit waarom het onterecht is dat Koning Willem II minder aandacht krijgt dan Willem I en III. Willem II was immers ook ‘de held van Waterloo’ en nauw betrokken bij de grondwetsherziening van 1848. Ronald Peeters, hoofd Stadsmuseum Tilburg, zal vertellen over de band van de koning met de stad.
 
De lezing wordt gehouden in Bibliotheek Tilburg Centrum (Koningsplein 10) op donderdag 20 maart van 19.00 tot 21.00 uur. Zeker zijn van een plaats? Meld je dan aan via: tilborch@live.nl
 
 
Deze duo-lezing wordt georganiseerd door Heemkundekring ‘Tilborch’i.s.m. Boekhandel Livius en de Bibliotheek Midden-Brabant
Toegang: gratis voor leden Heemkundekring, € 2,- voor leden Bibliotheek en € 4,-  voor niet-leden.

1 comment

Reageren
  1. Anne | Oct 12, 2021
    De Goirlese Heemkundige Kring wil graag een lezing laten verzorgen over Koning WillemII voor de heemleden. ZIjn er meer WillemII- kenners bekend bij de medewerkers van het archief  in Tilburg?

    Reageren

    Contact en informatie
    sluit Hulp nodig?
    We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
    Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

    sluit Online op dit moment
    chatOnline -
    Stel een vraag