Thijs Torreman nieuwe Algemeen Directeur Stichting Mommerskwartier

0
06-03-2013
  • Tilburg
  • stichting Mommerskwartier
  • Stadsmuseum Tilburg
  • directeur
Thijs Torreman is met ingang van 6 maart 2013 de nieuwe Algemeen Directeur van Stichting Mommerskwartier.

Stichting Mommerskwartier bestaat uit de instellingen TextielMuseum, Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg. De Raad van Toezicht is verheugd dat met de benoeming van Torreman de directie compleet is. De komende jaren kan de stichting verder werken aan de vastgestelde strategie voor alle instellingen. Ook kan Torreman een stevige bijdrage leveren aan de cultuurnota van de gemeente Tilburg.

De voltallige directie bestaat vanaf 6 maart voor een periode van ongeveer drie jaar naast Torreman uit Errol van de Werdt, Directeur TextielMuseum, en Frank van Kruisselbergen, Directeur Bedrijfsvoering. Torreman is voorzitter van de driekoppige directie, WOR bestuurder (Wet op de Ondernemingsraden) en verantwoordelijk voor de aansturing van Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg.

De afgelopen zestien jaar is Torreman op verschillende plekken eindverantwoordelijk geweest binnen organisaties in het (semi) publieke domein. Zo was hij directeur van een belangenorganisatie voor het vrijwilligerswerk, een kenniscentrum voor zorg en welzijn, een bibliotheek en een cluster van muziekschool, theater en museum. Hij studeerde economie in Tilburg en Maastricht.

3 reacties

Reageren
  1. luud | Nov 09, 2022
    @Gijs We hebben inmiddels hierover contact gehad met elkaar en met de Oudheidkundige kring in Geertruidenberg. Thijs Torreman werkt al vele jaren niet meer voor Stichting mommerskwartier.
  2. Gijs | Oct 28, 2022
    Ik bedoelde natuurlijk 2014.
  3. Gijs | Oct 28, 2022
    Geachte heer Torreman, Er staat een artikel op Wikimiddenbrabant over Haven 13 te Raamsdonksveer betreffende een zoutziederij. De inhoud is niet juist. Ik probeer erachter te komen wie daar verantwoordelijk is. Het blijkt in 1914 geschreven te zijn door Kees Kerst, die toen betrokken was bij de Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe. Volgens het Regionaal Archief Tilburg is de Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe verantwoordelijk voor het artikel. De Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe ontkend dit. ik kan nu met de verantwoordelijke mijn bevindingen niet delen. Het lijkt me dat het Regionaal Archief Tilburg of Wikimiddenbrabant contact op moet nemen met de Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe.  ik denk dat voorop moet staan dat het gestelde op wikimiddenbrabant juist is. Graag uw reactie.

    Reageren

    Contact en informatie
    sluit Hulp nodig?
    We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
    Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

    sluit Online op dit moment
    chatOnline -
    Stel een vraag