Uitbreiding bij zoeken naar voorouders

0
03-04-2012
  • voorouders
  • stamboomonderzoek
  • samenwerken
  • Regionaal Archief West-Brabant
  • genealogie
  • databases
Vanaf gisteren is er een kleine toevoeging gekomen bij het zoeken in de genealogische database.
Onderaan in de rechterkolom, waar je als onderzoeker verschillende velden kunt invullen om te zoeken, is een nieuwe optie toegevoegd. Je kunt nu tegelijkertijd zoeken in de genealogische database van Regionaal Archief West-Brabant (RWAB).

Door in het blokje te klikken maak je dat mogelijk. In het zoekresultaat worden de vermeldingen van RAWB samen getoond met die uit de database van Regionaal Archief Tilburg. De vermeldingen uit RAWB hebben een sterretje achter de regel. Als je met de muis op een dergelijke regel gaat staan verschijnt er een tekst waar in staat dat de gegevens van RAWB zijn. Als je op de regel klikt krijg je wel de detailgegevens te zien en verschijnt er een knop waarmee je naar de website van RAWB kunt gaan om daar de akte ook te bekijken.

Bij het zoeken in de databases van andere archiefdiensten kun je niet op plaatsnaam zoeken of op bronnen die niet beschikbaar zijn bij alle archiefdiensten zoals bv. bidprentjes. Je kunt wel zoeken op namen en rollen en de bronnen die in alle beschikbare databases aanwezig zijn.

We zijn benieuwd of onze websitebezoekers dit een waardevolle aanvulling vinden. Is het een verbetering als nog meer databases op deze manier doorzoekbaar worden. In de toekomst willen we nog meer van deze databases online koppelen. De andere deelnemende archiefdiensten kunnen dezelfde functionaliteit ook aan hun website toevoegen.

Probeer het eens uit en als het bevalt (of niet) laat het ons weten!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag