Geboren in 1809: uitgevlogen!

0
17-11-2009
  • participatie
  • community
  • geboren in 1809
  • 1809
Op zaterdag 10 oktober vond de afsluiting plaats van project Geboren in 1809.Van begin januari tot eind juni hebben zestig enthousiaste deelnemers hard gewerkt om zoveel mogelijk informatie over de 338 borelingen uit 1809 in de wiki te zetten. Op 10 oktober werd het resultaat van het project gepresenteerd door de deelnemers zelf aan de Tilburgse bevolking. Behalve een doorlopende presentatie van het project waren er ook verschillende lezingen: Pieter van de Sanden sprak over zijn beleving van het project, Jace van de Ven vertelde een (bijna waargebeurd!)verhaal over de 339e boreling van 1809 en Cor van der Heijden legde uit hoe hij de gegevens van de wiki gaat gebruiken voor zijn boek.
Om zoveel mogelijk toehoorders te genereren liep stadsomroeper Henk van den Nieuwenhuizen, Gekleed in passende kledij en gewapend met een ratel en een geweldig stembereik, door de Tilburgse binnenstad.

Om 13.00 uur was de officiële afsluiting die werd begeleid door muziek (onder leiding van Lauran van der Sanden). In toespraken van, onder andere, projectleider en -coördinator werden de deelnemers bedankt voor hun inzet, gedrevenheid en enthousiasme. Daarna waren er cadeau´s (kalender), verrassingen (uitstapje in november naar het Peerke Donders Paviljoen) en koffe met iets lekkers.

Het was een gezellige dag en een mooie afsluiting van een prachtig project!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag