Diessen

Welke informatie kunt u in deze website vinden over Diessen?
Sinds 1 januari 1997 maakt Diessen deel uit van de gemeente Hilvarenbeek.

Archievenoverzicht en inventarissen.
In het archievenoverzicht vindt u een rubrieksgewijze opsomming van de archieven, collecties en verzamelingen van instellingen, bedrijven en particulieren die wij beheren. Het archievenoverzicht geeft naast de titel van het archief ook de periode die de stukken bestrijken, de omvang van het archief in strekkende meters, de taak van de archiefvormer en eventueel literatuur over de archiefvormer. Vanuit het archievenoverzicht kunt u direct doorklikken naar de inventaris van het betreffende archief, als die tenminste in digitale vorm beschikbaar is.

>> bekijk het archievenoverzicht van Diessen
>> ga naar het zoekscherm voor archieven & inventarissen

Persoonsgegevens
Met behulp van de genealogische database kunt u snel zoeken naar uw voorouders. Van bijna alle gemeenten staan ook al enkele duizende scans van akten online. Een ideale manier om uw stamboomonderzoek vanuit thuis inhoud te geven.

>> ga naar het zoekscherm van de genealogische database

Fotocollectie
In 1999 is het Regionaal Archief Tilburg begonnen met het digitaliseren van de fotocollectie. Inmiddels staat het grootste deel van de collectie al online. U kunt de foto's tot in groot detail bekijken. Behalve foto's vindt u in BeeldOnline ook kaarten, plattegronden, prenten en andere afbeeldingen.

>> gaan naar het zoekscherm van BeeldOnline (fotodatabank)

Nadere toegangen
Van een aantal inventarisnummers van het archief van de schepenbank en het gemeentebestuur.">dorpsbestuur zijn zogenaamde nadere toegangen gemaakt. Dit zijn tekstdocumenten en u kunt ze in deze website snel doorzoeken.

>> ga naar het zoekscherm van nadere toegangen

Geschiedenis van Diessen
Van Diessen staat een uitgebreide, nog niet geïllustreerde geschiedenis online. Het betreft de integrale tekst van het boek van drs. W. Jacobs en drs. W.C.M van Oosterhout, Van Deusone naar Diessen (Diessen, 1996). Dat boek is verschenen naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling waarbij Diessen een onderdeel werd van de nieuwe gemeente Hilvarenbeek.

Kaarten en plattegronden
Van Diessen staat een kaart van 1866 uit de atlas van H. Kuiper online.