Zoek op persoon

 
Vrij zoeken
 
 
Eerste persoon
 
Zoek tweede persoon
 
Zoekwijze
 
 
Plaats
 
 
Akte type
 
 
Periode
 
 
Zoek ook in:
 
 
 
 
Home Zoeken in databases Genealogie
genealogie

De genealogische database groeit wekelijks met nieuwe soorten bestanden (bidprentjes, bevolkingsregisters e.d.), naast de indexen op persoonsnamen met digitale bronnen uit registers van de burgerlijke stand.

Om precies te weten wat u hier kunt vinden, kijkt u op de pagina Welke bronnen zijn al beschikbaar.

Het invoeren van gegevens blijft mensenwerk. Houd daar rekening mee als u onderzoek doet. Komt u (type)fouten, onjuistheden of verkeerde links tegen, meld ze ons via de database!


Hoe werkt het?

De zoekvelden staan in de rechterkolom. Dit heeft als groot voordeel dat u altijd in staat bent om uw zoekopdracht aan te passen zonder extra te klikken.

U heeft de mogelijkheid om op twee personen te zoeken, bv. een echtpaar.

Als u geen bronnen aanvinkt dan zoekt u standaard in alle bronnen.

In de lijst met zoekresultaten kunt u een regel aanklikken die vervolgens uitklapt waardoor de detailgegevens zichtbaar worden. Daar staat nu ook de link naar het inzien van de akte en het register. Als u nog een keer klikt dan sluit de regel zich weer.

Als u een fout constateert dan kunt u direct een e-mailbericht sturen waarin de link naar het record staat vermeld. Dat maakt het voor ons makkelijker om de fout te corrigeren.

Het veld periode biedt de volgende opties:

De periode waarin u kunt zoeken, hangt af van de gemeente en bronnen die u heeft geselecteerd. De periode vult u als volgt in: jjjj-jjjj. Het zoekresultaat bevat de opgegeven jaartallen.
U kunt ook zoeken op een datum door het veld in te vullen als: dd-mm-jjjj.

In de zoekvelden kunt u een zogenaamde wildcard gebruiken.

U kunt gebruik maken van een * (asterisk). Die kunt u aan het begin en aan het einde van de naam invullen. Gebruik de * (asterisk) als u een deel van de naam niet weet. Bijvoorbeeld: Muts*, dan levert dat de namen op: Muts, Mutsers, Mutsaers, Mutsaerts, Mutsaars, Mutsaarts etc.

Bijvoorbeeld: *Maria geeft resultaten als: Joanna Maria, Johanna Maria. Adriana Maria etc.Om de gescande akten of foto's te kunnen raadplegen moet uw pc beschikken over Flash.

Als u geen gescande akte of foto in beeld krijgt, dan hebt u Flash niet op uw pc geïnstalleerd of u beschikt niet over de juiste versie.

U kunt Flash gratis downloaden.get_flash_player.gif